Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γρανίτα φράουλα ανοιξιάτικη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από kalofagas   
Πέμπτη, 17/05/12
granitafraoula2
 Ποιός δεν λατρεύει τις φράουλες;;; Νόστιμες, ζουμερές και light!!! Για ένα ελαφρύ επιδόρπιο με λίγες θερμίδες και απίθανη γεύση...ειδικά τώρα που είναι και η εποχή τους, φτιάξτε την παρακάτω πολύ απλή γρανίτα φράουλας!!!
Υλικά:
  • 1 κιλό φράουλες (περίπου 4 κούπες)
  • 2 κούπες ζάχαρη ή ¾ κούπας ζαχαρίνη
  • 2 κούπες νερό
  • χυμό μισού λεμονιού
Οδηγίες:
  • Αρχικά, αφού πλύνουμε καλά τις φράουλες μας και τις κόψουμε σε μικρά κομματάκια, τις περνάμε από το μπλέντερ για να πολτοποιηθούν.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα σιροπάκι. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα μεταλλικό μπωλ ή δοχείο, βάζουμε τον πολτό φράουλας που έχουμε φτιάξει και το σιρόπι μας - αφού έχει κρυώσει - και τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  • Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη και όταν δούμε ότι παγώνει (περίπου 2 ώρες), το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ. Έπειτα το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη (για άλλες 2 ώρες) και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το μίξερ για να γίνει πιο αφράτο. Το αφήνουμε για 1-2 ώρες ακόμα μέχρι να μπορέσουμε να το σερβίρουμε.

Αν και το καλύτερο είναι να το φτιάξουμε το βραδάκι για να το προσφέρουμε την επόμενη μέρα πολύ παγωμένο με κουταλάκι ή καλαμάκι!!!

Μπορούμε αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε μια κούπα φράουλα με μια ολόκληρη μπανάνα!!! Ή ό,τι άλλο εμπνευστούμε!!!

Ή μπορούμε να κάνουμε το πιο απλό πράγμα στον κόσμο!!!!!! Να πλύνουμε και να καθαρίσουμε τις φραουλίτσες μας, να τις βάλουμε στην κατάψυξη αποβραδίς και την επόμενη μέρα να τις βάλουμε στο μπλέντερ. Έτσι θα χουμε μια άψογη, γρήγορη και υγιεινή γρανίτα!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

http://syntagodimiourgies.blogspot.com/


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6124
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 19/05/12 )