Σοκολατοπιτάκια Νο.03 (υπέροχα στο τσακ μπαμ!) |
|
Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Τρίτη, 15/05/12 |
Υλικά - 1 πακέτο φύλλο Βηρυττού (Κανάκης)
- 1 μεγάλο κομμάτι λευκή κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομματάκια .
- 1 μεγάλο κομμάτι πικρή κουβερτούρα υγείας επίσης σπασμένο
- Αμύγδαλα φιλέ, η ότι άλλο ξηρό καρπό διαθέτουμε χοντροκομμένο και ελαφρά καβουρδισμένο,
- 1 κουτάκι μαργαρίνη με βούτυρο (FLORA) λιωμένο,
- Άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
- λίγα κερασάκια μαρασκίνο ή κομματάκια γλυκό εσπεριδοειδών (φλούδας)
- 1 φύλλο λαδόκολλας.
Εκτέλεση - Ανοίγω το φύλλο και το κόβω σε κομματάκις 10x10 εκ.
- Παίρνω κομματάκια και τα κάνω στοίβες των 5 φυλλων, τα οποία έχω βουτυρώσει με πινελάκι ενδιάμεσα, για να γίνουν πιο τραγανά στο ψήσιμο.
- Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύω τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς με τα κομματάκια της κουβερτούρας.
- Κατόπιν σε μια μια στοίβα από 5 φυλλαράκια τοποθετώ στο κέντρο διαγώνια από 1 κουταλιά σούπας με την γέμιση αυτή.
- Διπλώνω τα φύλλα διαγώνια σαν τρίγωνο απλά γυρίζοντάς τα 1 φορά και σκεπάζοντας την γέμιση.
- Αν θέλω μπορώ να κάνω και παραλλαγές σε σχήματα (σχέδια) δηλαδή να τα ψαλλιδίσω στις γωνίες λίγο και να φτιάξω ανεμόμυλους που θα έχουν στο κέντρο την γέμιση, η να σηκώσω τις 4 γωνίτσες των φύλλων όλες μαζί πάλι και να τις σιπλώσω προς το κέντρο , η να διπλώσω τα φύλλα σαν πουγκάκι.... ή ρολλάκι που είναι και πιο σίγουρο να μην ξεχειλίσει η λιωμένη σοκολάτα στο ψήσιμο...όπως θέλουμε...
- Τέλος τα τοποθετώ στο ταψάκι με την λαδόκολλα, και τα ξανά βουτυρώνω από επάνω....τα ψήνω απαλά για ελάχιστο χρόνο να μην ροδίσουν πολύ και καούν, και όταν τα ξεφουρνίσω τα παίρνω αφού κρυώσουν με προσοχή γιατί η σοκολάτα πρέπει να πήξει να μπορώ να τα μετακινήσω σε μια πιατέλα
- Τέλος τα πασπαλίζω κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη, τα στολίζω με κερασάκια ή εσπεριδοειδή, και τα σερβίρω για να τα απολαύσουμε!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6721 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 17/05/12 )
|