Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ λεμονιού Νο.05 (με σιρόπι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από voula   
Κυριακή, 03/06/12
P1030983

Κλασικό και αγαπημένο γι α όσους λατρεύουν το λεμόνι. Σερβιρισμένο με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι  γίνεται ακόμα πιο νόστιμο

Υλικά
  • 5 αυγά
  • 225 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1,5 κούπα γιαούρτι
  • 500 γρ  αλεύρι  φαρίνα
  • 1 κ.γ μπέικν
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια

Για το σιρόπι

  • 2,5 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • Χυμό μισού λεμονιού
  • Φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
p1030969_425
p1030974_425
p1030978_425
  • Βάζουμε το βούτυρο (πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε έως ότου ασπρίσουν καλά. Προσθέτουμε ένα ένα τ αυγά και περιμένουμε ν΄ απορροφηθεί το κάθε αυγό στο μίγμα,  για να ρίξουμε το επόμενο. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα το αλάτι χτυπάμε ελαφρά και  ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν . Χτυπάμε για πολύ λίγο και ρίχνουμε το κέικ μας , σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 28εκ.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Πριν βγάνουμε το κέικ μας ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί καλά.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα  και ανακατεύουμε να λιώσει η  ζάχαρη.  Όταν πάρει βράση το σιρόπι μας αφήνουμε  για πέντε λεπτά. 
  • Τρυπάμε την επιφάνεια του γλυκού μας με ξύλο για σουβλάκια σε πολλά σημεία και με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλυκό μας.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι  και σερβίρουμε . Οσο  περισσέψει διατηρείτε για αρκετές μέρες στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Το γιαούρτι που χρησιμοποιώ είναι 2%


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 8189
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 06/06/12 )