Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πρασόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07
Υλικά:
1 κιλό πράσα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 1/2 φλυτζάνι λάδι
1 ματσάκι άνιθο
αλάτι και πιπέρι
4 αυγά
1/4 κιλό τυρί φέτα
1 φλυτζάνι βούτυρο
1/2 κιλό φύλλο

Τρόπος παρασκευής
Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
Προσθέτετε τα πράσα ψιλοκομμένα
Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό
Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι
Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα
Αλατοπιπερώνετε
Λιώνετε το βούτυρο
Βουτυρώνετε το ταψί
Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
Ρίχνετε τα πράσα και τα απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
Από πάνω ρίχνετε τη φέτα με τα αυγά και ανακατεύετε προσεχτικά
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα
Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )