Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κολοκυθάκια γεμιστά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από MARTZI   
Σάββατο, 26/05/12
kolok_425
Υλικά 
  • 10 κολοκυθάκια (μέτρια)
  • 1/2 κιμά
  • μαϊντανό
  • άνηθο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • αλάτι -πιπέρι
  • 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
  • 2 αυγά 
  • 1 1/2 λεμόνι  
  • 2κουτ.σουπ. κορν φλάουερ
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε το εσωτερικό απο κάθε κολοκυθάκι (μέτριο), υπάρχει ειδικό εργαλείο στα σούπερ μάρκετ.
  • Σε μιά λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμα με το τριμμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι ,πιπέρι και το ρύζι.
  • Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μίγμα του κιμά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο (ώστε να μην ανεβαίνουν προς τα πάνω κατά τον βρασμό) γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και λιγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν για 30-35 περίπου.
  • Αφού βράσουν ή τα αυγοκόβουμε όπως κάνουμε και με την κοτόσουπα ή σε μια μικρή κατσαρόλα χτυπάμε τα αυγά και δυαλύουμε το κορν φλάουερ και τα βάζουμε στη φωτιά, στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και τον ζωμό από τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Οταν η κρέμα πήξει την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια και προσθέτουμε αν θέλουμε κι άλλο λεμόνι, αλάτι ή πιπέρι αναλόγως τις προτιμήσεις .  

Καλή επιτυχία σε όλους.  


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8199
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 30-05-2012 16:08
 
Έτσι τα φτιάχνει και η μαμά μου και γίνονται πάρα πολύ νόστιμα. Μόνο που στη γέμιση τρίβει και μισή ντομάτα για να γίνουν πιο αφράτα και την κρέμα την φτιάχνει με κορν φλαουρ αντί για αυγά.
 
soultana
2. 30-05-2012 18:03
 
είναι συνταγή της πεθεράς μου , εδω και πολλα χρόνια την φτιάχνω κι εγώ . πράγματι είναι πολύ ωραίο φαγητό για αυτούς που αγαπούν τα λαχανικά.
 
martzi
3. 30-05-2012 18:21
 
Πολύ ωραίο φαγητό. Δεν το κάνω τώρα τελευταία γιατί τα μικρά μου δεν τρώνε τα κολοκυθάκια. :cry :cry
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/06/12 )