Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Trendy καφέδες! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Σάββατο, 26/05/12

19201200_425
Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τους πιο trendy καφέδες !

Espresso

  • Πρόκειται για τον κλασικό εξαιρετικό καφέ espresso με την έντονη γεύση, που πίνεται σε κάθε περίπτωση (πρωί, απόγευμα ή μετά από ένα πλούσιο γεύμα). Δεν χρειάζεται ειδική διαδικασία για να τον πετύχετε, αρκεί να έχετε την κατάλληλη καφετιέρα για espresso. Σερβίρεται σε φλιτζανάκι espresso και πίνεται σκέτος ή με ζάχαρη.

Espresso Doppio

  • Διπλός espresso, αρκετά δυνατός. Ιδανικός για όσους έχουν ξενυχτήσει ή πρόκειται να ξενυχτήσουν διαβάζοντας για εξετάσεις ή κάνοντας υπερωρίες. Σερβίρεται σε φλιτζανάκι espresso και πίνεται σκέτος ή με ζάχαρη.

Espresso Ristretto

  • Πολύ δυνατός, με κανονική δόση καφέ και λιγότερο νερό από ό,τι ο κλασικός espresso. Γι’ αυτό, η ποσότητα που μπαίνει στο φλιτζανάκι του espresso είναι πολύ λίγη. Η γεύση και το άρωμα του espresso Ristretto είναι ιδιαίτερα έντονα. Πίνεται σκέτος ή με ζάχαρη.

Espresso Lungo

  • Μια γεμάτη δόση espresso που αραιώνεται με περισσότερο νερό και μοιάζει με τον καφέ φίλτρου. Σερβίρεται σε φλιτζάνι espresso και πίνεται σκέτος ή με ζάχαρη.

Espresso Coretto

  • Πρόκειται για espresso ο οποίος περιέχει και λίγο ποτό. Φτιάχνετε, δηλαδή, καφέ espresso στην εσπρεσιέρα και, αφού τον βάλετε στο φλιτζάνι, προσθέτετε και λίγο αλκοολούχο ποτό της αρεσκείας σας. Oι Ιταλοί, πάντως, τον προτιμούν με Grappa (1 κουταλάκι). Πίνεται με ή χωρίς ζάχαρη σε κανονικό φλιτζάνι του espresso.

Espresso Macchiato

  • Macchiato στα ιταλικά θα πει λερωμένος. Πρόκειται, λοιπόν, για κανονικό καφέ espresso, «λερωμένο» με πολύ λίγο γάλα ή αφρόγαλα.

Espresso Romano

  • Φτιάχνετε μια κανονική δόση espresso και προσθέτετε μια μικρή και λεπτή φέτα λεμονιού. Τον απολαμβάνετε με ή χωρίς ζάχαρη, όπως προτιμάτε.

Espresso Con Panna!

  • Καφές espresso, στον οποίο θα προσθέσετε πλούσια κρέμα γάλακτος ή σαντιγί. Ζάχαρη μπορείτε να βάλετε όση θέλετε.

Irish Coffee

  • Πρόκειται για καφέ με ουίσκι, μαύρη ζά­χαρη και κρέμα γάλακτος. Συγκεκριμένα, ­ζεσταίνετε 1 μεζούρα (1 δόση) ουίσκι με 1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη και ρίχνετε μια διπλή δόση espresso Lungo. Βάζετε το ρόφημα σε ψηλό γυάλινο ποτήρι και προσθέτετε από πάνω κρέμα γάλακτος ή σαντιγί.

Cappuccino

  • Φτιάχνετε μία δόση espresso και προ­σθέτετε πλούσιο αφρόγαλα. Σερβίρεται σε ­ειδικό φλιτζάνι για cappuccino.

Freddo Cappuccino

  • Παγωμένος cappuccino, ο μεγάλος ανταγωνιστής του φραπέ, που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς.
  • Φτιάχνετε στην εσπρεσιέρα ένα διπλό espresso. Στη συνέχεια, τον ρίχνετε σε ένα σέικερ με 4-5 παγάκια, ζάχαρη, αν θέλετε, και χτυπάτε καλά. Τέλος, αδειάζετε το μείγμα σε ένα γυάλινο ψηλό ποτήρι, χτυπάτε λίγο φρέσκο γάλα στο σέικερ ή στη φραπεδιέρα και προσθέτετε αφρόγαλα στο ποτήρι.

Cappuccino Μilanello

  • Φτιάχνετε μία δόση καφέ espresso και προσθέτετε 1/2 κουταλάκι κακάο και πλούσιο αφρόγαλα. Τον απολαμβάνετε με ή χωρίς ζάχαρη σε φλιτζάνι του cappuccino.

Cappuccino Con Panna

  • Τον φτιάχνετε όπως τον κλασικό cappuccino, προσθέτοντας εκτός από το αφρόγαλα και 1 δάχτυλο σαντιγί.

Mochaccino

  • Καφές espresso με σοκολάτα. Ξεχωρίζει για το άρωμά του και την ιδιαίτερη γεύση του. Μπορείτε να τον φτιάξετε και στο σπίτι σας ως εξής: Βράζετε κακάο και φτιάχνετε σοκολάτα ρόφημα, μέσα στο οποίο ρίχνετε μία δόση espresso. Το αδειάζετε σε μια μεγάλη κούπα και προσθέτετε ζάχαρη και αφρόγαλα ή κρέμα γάλακτος.

... και φυσικά για συμπλήρωμα τους cappuccino ή τα freddo σας.. 

Αφρόγαλα (κρέμα)

  • Στο μίξερ του φραπέ: Βαζετε σε μεταλλικό ποτήρι ένα παγάκι και γάλα φρέσκο πλήρες 4 δάχτυλα γάλα περίπου και το χτυπάτε στην μεγάλη ταχύτητα σε ύψος που στροβιλίζεται το γάλα με τη μεγαλύτερη ταχύτητα . Μόλις πήξει ρίχνετε λίγο στον espresso σας!
  • Εαν διαθέτετε ακροφύσιο ατμού: Βάλουμε μέσα στη μότα ή στο μεταλλικό δοχείο που έχουμε τέσσερα δάχτυλα περίπου γάλα ή μέχρι εκεί που κάνει καμπύλη η μότα πλήρες γάλα, βουτάμε το ακροφύσιο μέσα στο γάλα και ανοίγουμε τον ατμό μέχρι το γάλα να αρχίσει να στροφάρει! Μόλις το γάλα φουσκώσει και αγγίζοντας τη μότα δεν καιγόμαστε (θερμοκρασία περίπου 70 βαθμούς) αφαιρούμε με ζεστό κουτάλι την καμμένη κρέμα, στριφογυρίζουμε τη μοτα να γυαλίσει το γάλα και γεμίζουμε τον espresso!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 6591
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 30-05-2012 13:53
 
Τέλειο άρθρο!!! Καιρό έψαχνα κάτι τέτοιο! Ευχαριστούμε πολύ! Πάντως, για την ιστορία, ο freddo cappucino στην Ιταλία καμία σχέση δεν έχει με αυτόν που πίνουμε εδώ στην Ελλάδα, εκεί μοιάζει με κρύο νερομπλούμ καφέ, με γάλα!!!
 
katerina
2. 30-05-2012 15:38
 
:grin :grin
 
ArXoS
3. 31-05-2012 11:05
 
Ωραίο άρθρο!! Αν και στην αρχή διάβασα trendy κεφτέδες και μπήκα με μεγάλη απορία να δω τι είναι!!! :grin :grin :grin
 
Marinaki
4. 31-05-2012 19:09
 
ευχαριστούμε για το άρθρο , η αλήθεια είναι οτι δεν ξεραμε ακριβώς τι πίναμε και ουτε μας ενημερώνουν οι καφετέριες . Δηλαδή εαν τώρα ζητήσω εναν απο τους παραπάνω υπαρχει περίπτωση να γνωρίζουν στις καφετέριες της επαρχίας κάτι απο τα παραπάνω? :upset :eek
 
MARTZI
5. 01-06-2012 00:35
 
ε ναι, νομίζω οτι οποιοσδήποτε δουλεύει ένα cafe σήμερα γνωρίζει το αντικείμενο όπου και να βρίσκεται. Εκτός και αν πέσεις σε κανένα ξεχασμένο καφενείο που σερβίρουν μόνο ελληνικούς :grin
 
ArXoS
6. 02-06-2012 12:41
 
μιλούσα σήμερα το πρωί με μια κοπελιά που δουλευει σε cafe και μου είπε και 2-3 tips. 
Πρώτα, αφρόγαλα γίνεται και με light γάλα, δεν είναι απαραίτητα τα λιπαρά. Το μυστικό είναι στο χτύπημα και στη θερμοκρασία. Θέλει το γάλα καλά παγωμένο (κάτω από 3 βαθμούς) και μιξεράκι με μεταλλική κεφαλή και μεγάλη ταχύτητα. Έτσι είναι τα επαγγελματικά, αλλά υπάρχουν και οικιακής χρήσης καλά μιξεράκια για πολύ καλό αφρόγαλα 8)
 
ArXoS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 29/05/12 )