Έχει γραφτεί από ArXoS
|
Σάββατο, 26/05/12 |
Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τους πιο trendy καφέδες !
Espresso- Πρόκειται για τον κλασικό εξαιρετικό καφέ espresso με την έντονη γεύση, που πίνεται σε κάθε περίπτωση (πρωί, απόγευμα ή μετά από ένα πλούσιο γεύμα). Δεν χρειάζεται ειδική διαδικασία για να τον πετύχετε, αρκεί να έχετε την κατάλληλη καφετιέρα για espresso. Σερβίρεται σε φλιτζανάκι espresso και πίνεται σκέτος ή με ζάχαρη.
Espresso Doppio- Διπλός espresso, αρκετά δυνατός. Ιδανικός για όσους έχουν ξενυχτήσει ή πρόκειται να ξενυχτήσουν διαβάζοντας για εξετάσεις ή κάνοντας υπερωρίες. Σερβίρεται σε φλιτζανάκι espresso και πίνεται σκέτος ή με ζάχαρη.
Espresso Ristretto- Πολύ δυνατός, με κανονική δόση καφέ και λιγότερο νερό από ό,τι ο κλασικός espresso. Γι’ αυτό, η ποσότητα που μπαίνει στο φλιτζανάκι του espresso είναι πολύ λίγη. Η γεύση και το άρωμα του espresso Ristretto είναι ιδιαίτερα έντονα. Πίνεται σκέτος ή με ζάχαρη.
Espresso Lungo- Μια γεμάτη δόση espresso που αραιώνεται με περισσότερο νερό και μοιάζει με τον καφέ φίλτρου. Σερβίρεται σε φλιτζάνι espresso και πίνεται σκέτος ή με ζάχαρη.
Espresso Coretto - Πρόκειται για espresso ο οποίος περιέχει και λίγο ποτό. Φτιάχνετε, δηλαδή, καφέ espresso στην εσπρεσιέρα και, αφού τον βάλετε στο φλιτζάνι, προσθέτετε και λίγο αλκοολούχο ποτό της αρεσκείας σας. Oι Ιταλοί, πάντως, τον προτιμούν με Grappa (1 κουταλάκι). Πίνεται με ή χωρίς ζάχαρη σε κανονικό φλιτζάνι του espresso.
Espresso Macchiato - Macchiato στα ιταλικά θα πει λερωμένος. Πρόκειται, λοιπόν, για κανονικό καφέ espresso, «λερωμένο» με πολύ λίγο γάλα ή αφρόγαλα.
Espresso Romano - Φτιάχνετε μια κανονική δόση espresso και προσθέτετε μια μικρή και λεπτή φέτα λεμονιού. Τον απολαμβάνετε με ή χωρίς ζάχαρη, όπως προτιμάτε.
Espresso Con Panna! - Καφές espresso, στον οποίο θα προσθέσετε πλούσια κρέμα γάλακτος ή σαντιγί. Ζάχαρη μπορείτε να βάλετε όση θέλετε.
Irish Coffee - Πρόκειται για καφέ με ουίσκι, μαύρη ζάχαρη και κρέμα γάλακτος. Συγκεκριμένα, ζεσταίνετε 1 μεζούρα (1 δόση) ουίσκι με 1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη και ρίχνετε μια διπλή δόση espresso Lungo. Βάζετε το ρόφημα σε ψηλό γυάλινο ποτήρι και προσθέτετε από πάνω κρέμα γάλακτος ή σαντιγί.
Cappuccino - Φτιάχνετε μία δόση espresso και προσθέτετε πλούσιο αφρόγαλα. Σερβίρεται σε ειδικό φλιτζάνι για cappuccino.
Freddo Cappuccino - Παγωμένος cappuccino, ο μεγάλος ανταγωνιστής του φραπέ, που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς.
- Φτιάχνετε στην εσπρεσιέρα ένα διπλό espresso. Στη συνέχεια, τον ρίχνετε σε ένα σέικερ με 4-5 παγάκια, ζάχαρη, αν θέλετε, και χτυπάτε καλά. Τέλος, αδειάζετε το μείγμα σε ένα γυάλινο ψηλό ποτήρι, χτυπάτε λίγο φρέσκο γάλα στο σέικερ ή στη φραπεδιέρα και προσθέτετε αφρόγαλα στο ποτήρι.
Cappuccino Μilanello - Φτιάχνετε μία δόση καφέ espresso και προσθέτετε 1/2 κουταλάκι κακάο και πλούσιο αφρόγαλα. Τον απολαμβάνετε με ή χωρίς ζάχαρη σε φλιτζάνι του cappuccino.
Cappuccino Con Panna - Τον φτιάχνετε όπως τον κλασικό cappuccino, προσθέτοντας εκτός από το αφρόγαλα και 1 δάχτυλο σαντιγί.
Mochaccino - Καφές espresso με σοκολάτα. Ξεχωρίζει για το άρωμά του και την ιδιαίτερη γεύση του. Μπορείτε να τον φτιάξετε και στο σπίτι σας ως εξής: Βράζετε κακάο και φτιάχνετε σοκολάτα ρόφημα, μέσα στο οποίο ρίχνετε μία δόση espresso. Το αδειάζετε σε μια μεγάλη κούπα και προσθέτετε ζάχαρη και αφρόγαλα ή κρέμα γάλακτος.
... και φυσικά για συμπλήρωμα τους cappuccino ή τα freddo σας.. Αφρόγαλα (κρέμα)- Στο μίξερ του φραπέ: Βαζετε σε μεταλλικό ποτήρι ένα παγάκι και γάλα φρέσκο πλήρες 4 δάχτυλα γάλα περίπου και το χτυπάτε στην μεγάλη ταχύτητα σε ύψος που στροβιλίζεται το γάλα με τη μεγαλύτερη ταχύτητα . Μόλις πήξει ρίχνετε λίγο στον espresso σας!
- Εαν διαθέτετε ακροφύσιο ατμού: Βάλουμε μέσα στη μότα ή στο μεταλλικό δοχείο που έχουμε τέσσερα δάχτυλα περίπου γάλα ή μέχρι εκεί που κάνει καμπύλη η μότα πλήρες γάλα, βουτάμε το ακροφύσιο μέσα στο γάλα και ανοίγουμε τον ατμό μέχρι το γάλα να αρχίσει να στροφάρει! Μόλις το γάλα φουσκώσει και αγγίζοντας τη μότα δεν καιγόμαστε (θερμοκρασία περίπου 70 βαθμούς) αφαιρούμε με ζεστό κουτάλι την καμμένη κρέμα, στριφογυρίζουμε τη μοτα να γυαλίσει το γάλα και γεμίζουμε τον espresso!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 6591 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 29/05/12 )
|