Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ντολμαδάκια κρητικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Τετάρτη, 06/06/12
Υλικά
  • 500 γρ. περίπου αμπελόφυλλα
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκύθι
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πατάτα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 κούπα ρύζι για ντολμαδάκια
  • Μαϊντανό
  • Ανηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
  • Λάδι
  • Χυμό λεμονιού
  • Λεμόνι
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με νερό και το αφήνουμε.
  • Ζεματάμε τα φύλλα και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό.
  • Σε ένα μπολ τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια, το καρότο, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα, την πατάτα, τις ντομάτες ή τα ντοματάκια.
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τον πελτέ, το ρύζι στραγγισμένο και το λάδι.
  • Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, γεμίζουμε τα φύλλα, τοποθετούμε τα ντολμαδάκια κυκλικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε μέσα ότι υγρά έχει βγάλει το μείγμα και λίγο λάδι ακόμα.
  • Τέλος σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ότι φύλλα περίσσεψαν και ένα βαρύ πιάτο. Σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 1 ώρα.
  • Δέκα λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

Συνοδεύονται προαιρετικά με γιαούρτι στραγγιστό η τζατζίκι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ......


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 5509
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 10/06/12 )