Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Σουτζουκάκια Σμυρναίικα Νο.03
Σουτζουκάκια Σμυρναίικα Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Σάββατο, 09/06/12
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο με λιπάκι
  • 4 με 5 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο στο multi
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας κύμινο
  • 3 καπάκια ούζο
  • 5 με 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνι

Για την σάλτσα

  • 2 μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 5 γαρύφαλλα
  • 6 μπαχάρια
  • αλάτι,,πιπέρι
  • το μισό λάδι από το τηγάνι
Εκτέλεση
  • Στραγγίζουμε καλά το ψωμί και σε ένα  μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά με τον κιμά.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.Πλάθουμε τα σουτζουκάκια,τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι αφού έχει κάψει το ελαιόλαδο.
  • Τα γυρνάμε να ροδίσουν από όλες τις μεριές και τα βάζουμε σε ένα πιάτο στην άκρη.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και το μισό λάδι από το τηγάνι.Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στην σάλτσα.Αφήνουμε για 5-10 λεπτά να δέσει η σάλτσα,σβήνουμε την εστία και τα αφήνουμε στο μάτι.

Για πιο ελαφριά, αντί για το τηγάνι, τα βάζουμε σε λαδόκολλα στον φούρνο στους 180°C(δεν τα αλευρώνουμε) για μισή ώρα και στην κατσαρόλα ρίχνουμε ένα φλιτζάνι  ελαιόλαδο ωμό.

Τα συνοδεύουμε με ρύζι ή με πουρέ.

Buon appetito!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3419
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 12/06/12 )