Υλικά: - 2 αυγά
- 5 κ.σ. ζαχαρίνη
- 1/2 κ.σ. baking powder
- 5 κ.σ. πίτουρο βρώμης
- 5 κ.σ. κιμά σόγιας τριμμένο στο multi
- 3 κ.σ. γάλα σκόνη
- 2 κ.σ. κακάο
- 10 σταγόνες άρωμα φουντούκι - αν υπάρχει
- γάλα φρέσκο όσο πάρει για να γίνει μια ρευστή ζύμη κέικ
Εκτέλεση: - Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με έναν αυγογδάρτη μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη ζύμη. Δεν χρειάζεται χτύπημα με το μίξερ.
- Η ποσότητα είναι για 6 μάφινς, ή για μια μικρή φόρμα του κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 150 για άλλα 10-12 λεπτά. Αν τα φτιάξετε σε φόρμα, ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω για να ψηθεί και μέσα.
Παρατήρηση: Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σόγια, η συνταγή γίνεται εξίσου καλή αν βάλουμε 10 κ.σ. πίτουρο βρώμης. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, διατηρούμε στο ψυγείο γιατί μπορεί να χαλάσουν.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 30166 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |