Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λαβράκι με μυρωδικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Κυριακή, 17/06/12
Υλικά
  • 2 λαβράκια του κιλού (περίπου)
  • 2 κούπες δενδρολίβανο φρέσκο
  • 2 κούπες θυμάρι φρέσκο
  • 2 κούπες εστραγκόν φρέσκο
  • 2 κούπες βασιλικό φρέσκο
  • 2 κούπες φασκόμηλο φρέσκο
  • 5-6 lemon grass
  • 3 κουταλιές ανάμεικτοι κόκκοι πιπεριού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2-3 λεμόνια σε φέτες πάχους μισού εκατοστού
Εκτέλεση
  • Πλένουμε και χαρακώνουμε το ψαρι, με βαθιές χαρακιές ως το κόκαλο.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε 2-3 κουταλιές λάδι, και τηγανίζουμε τις φέτες του λεμονιού, μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν στην άκρη. (Αυτή η διαδικασία, δίνει μια ιδιαίτερη γεύση και την βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα σαν εκδοχή.)
  • Κατόπιν, ανακατεύουμε όλα τα βότανα και βάζουμε μερικά μέσα στην κοιλιά του ψαριού και τα υπόλοιπα τα απλώνουμε σ’ ένα ταψί.
  • Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω στα βότανα και ακουμπάμε πάνω τους τις φέτες του λεμονιού (βάζουμε και μερικές μέσα στο ψάρι).
  • Αφήνουμε το ψάρι καλά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 1-2 ώρες να αρωματιστεί από τα βότανα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο.

Προαιρετικά, μπορούμε να περάσουμε τα ψάρια από το τηγάνι για 20-30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, πριν τα βάλουμε να μαριναριστούν.

Καλή επιτυχία.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4557
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 21/06/12 )