Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Cheesecake Νο.23 (λεμονιού) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kalofagas   
Δευτέρα, 18/06/12
Cheesecake Νο.23 (λεμονιού)

Δροσερό γλυκάκι για τις μέρες του καλοκαιριού!!! Με φρέσκο λεμόνι και τυρί-κρέμα, θα δημιουργήσετε ένα μαγευτικό επιδόρπιο για να συνοδεύσετε τον καφέ σας και να εκπλήξετε τους φίλους σας!!! Τολμήστε εναλλαγές με μανταρίνι, πορτοκάλι και περγαμόντο. 

Υλικά:
Για τη βάση:
  • 250 γραμμ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • 125 γραμμ. βούτυρο λιωμένο(σε θερμοκρασία δωματίου)
Για την κρέμα:
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
  • ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
Για το γαρνίρισμα:
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. νερό
  • 2 λεμόνια (τη φλούδα κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
  • ½ λεμόνι (χυμός)
Οδηγίες:
Πρώτα αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Έπειτα, ρίχνουμε το βούτυρο, αφού πρώτα το έχουμε λιώσει, μέσα στα μπισκότα και τα αλέθουμε και τα δύο μαζί, ώστε να υγρανθεί καλά το μπισκότο.

Μετά τοποθετούμε το μπισκότο σε ταψάκι ή φόρμα ή τσέρκι (διαστάση: 22 εκατοστά) και το «πατάμε» με την παλάμη μας ή με ένα γουδί να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το σκεύος. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα μας.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη αρκετά καλά για να αφρατέψει. Έπειτα, προσθέτουμε το τυρί-κρέμα, τις 4 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και το χυμό από το λεμονάκι μας. Προσοχή να έχουμε πλύνει πολύ καλά τα λεμόνια που θα χρησιμοποιήσουμε και να προτιμάμε τα βιολογικά όταν χρησιμοποιούμε το ξύσμα τους.

Χτυπάμε για 10 λεπτά ακόμα ή έως ότου δούμε ότι η κρέμα μας έχει αφρατέψει αρκετά. Την απλώνουμε πάνω από τη βάση που έχουμε ετοιμάσει και την βάζουμε στο ψυγείο. Καλό είναι να την αφήσουμε όλο το βράδυ και αν σερβίρουμε την επόμενη μέρα. Αλλιώς, θέλει τουλάχιστον 5 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει λίγο η κρεμούλα μας.

Όταν τη σερβίρουμε, μπορούμε να την γαρνίρουμε με μια πολύ απλή μαρμελάδα λεμόνι που έχουμε φτιάξει και έχουμε αφήσει κρυώσει καλά πριν τη σερβίρουμε.

Σε ένα κατσαρολάκι μικρό, ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρή μας να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τις φλούδες από τα λεμόνια μας ψιλοκομμένες σε μακρόστενες λωρίδες, καθώς και το χυμό από μισό λεμονάκι. Το αφήνουμε για λίγα λεπτά, να πάρει μια βράση και να δέσει λίγο. Τη σβήνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, ώστε να συνοδεύσει το απολαυστικό τσιζκέηκ που έχουμε ετοιμάσει. 

http://syntagodimiourgies.blogspot.gr/

Καλή απόλαυση!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4051
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 03/07/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός