Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κοτόπουλο φούρνου με κρέμα βασιλικού και σπανάκι
Κοτόπουλο φούρνου με κρέμα βασιλικού και σπανάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Δευτέρα, 02/07/12
Υλικά
  • Κοτόπουλο φιλέτα στήθος
  • Αρκετό φρέσκο βασιλικό
  • Μια πρέζα θυμάρι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 πράσα
  • Μερικά φύλλα σπανάκι
  • Μια πρέζα για κάθε φιλέτο από λευκό ξηρό κρασί
  • Ενα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
  • Κάνουμε τρύπες με το μαχαίρι στα φιλέτα και βάζουμε λίγο βασιλικό και λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Ετοιμάζουμε ένα αλουμινόχαρτο πλασμένο σαν ταψί και βάζουμε προσεχτικά (να μην τρυπήσει) τα φύλλα από σπανάκι και πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα.
  • Ροδελιάζουμε τα πράσα και τα προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά (καθένας μπορεί να παίξει λίγο αυτοσχεδιάζοντας)και τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τον υπόλοιπο βασιλικό (συνήθως είναι καλύτερα να τον βάλουμε σε ολόκληρα φυλλαράκια- δείχνει πιο ωραίο).
  • Κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο-πακεταρισμένο και το αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο 2-3 ώρες.
  • Το ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 220 C φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά (3 φιλέτα) συν 5 λεπτά για κάθε φιλέτο περισσότερο.

Σερβίρουμε και καλή ορεξη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3235
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 06/07/12 )