Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καρμπονάρα original Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Κυριακή, 08/07/12
Καρμπονάρα original

Η συγκεκριμένη καρμπονάρα είναι μία από τις αγαπημένες μου συνταγές ζυμαρικών.

Υλικά
  • 125γρ μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 αυγά
  • ½ φλ κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ γάλα
  • 30γρ τυρί παρμεζάνα
  • ¼ κγ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼ κγ αλάτι (ή δοκιμάσετε όσο θέλετε)
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 πακέτο μακαρόνια
Εκτέλεση
  • Σωτάρουμε το μπέικον σε μεγάλο τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι το περιττό λίπος, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μαζί και το  ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει
  • Προσθέτουμε και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το νερό και το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά του
  • Χτυπάμε μαζί τα αυγά, κρέμα γάλακτος, το γάλα, τυρί παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια(σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου)  και τα στραγγίζουμε
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά πάνω από τα ζυμαρικά και προσθέτουμε μαϊντανό.
  • Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει το φαγητό μας και να πήξει η σάλτσα του
  • Ρίχνουμε ανάλογα αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε

Παραδοσιακά, η σάλτσα πρέπει να είναι ελάχιστα μαγειρεμένη όταν θα ρίξουμε μέσα τα ζεστά ζυμαρικά και τα αυγά.

Μπορείτε αντί για νερό να χρησιμοποιήσετε ζωμό της αρεσκείας σας

Η συνταγή είναι από φίλο μου Ιταλό


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7163
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 12/07/12 )