Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο τεκίλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από reniam   
Πέμπτη, 12/07/12
Κοτόπουλο τεκίλα

Ένα νόστιμο πιάτο Μεξικού που είναι απλό και γρήγορο στην προετοιμασία. 

 Υλικά
  • Μισό κιλό μπούτια κοτόπουλου
  • Μισό κιλό μικρές πατάτες
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 ντομάτες κομμένες
  • ½ φλ πουμαρο
  • 1 φλ Τεκίλα
  • 2 κουταλάκια λάδι
  • 2 κγ αλάτι
  • 2 κγ τσίλι
  • πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
  • Σε χαμηλή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με λάδι μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε  τη φωτιά στο μισό και ρίχνουμε να τσιγαριστούν τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και μετά από λίγα λεπτά και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, το τσίλι, αλάτι, πιπέρι καγιέν (προαιρετικά) και λίγο πιπεράκι φρεσκοτριμμένο 
  • Προσθέτουμε και το κοτόπουλο στο τηγάνι. Προσθέτουμε και τις πατάτες και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει το φαγητό μας μέχρι να πιούν τα υγρά τους
  • Προσθέτουμε το πουμαρό και μεταφέρουμε το τηγάνι μας στο φούρνο.
  • Αφήνουμε να βράσουν οι πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (ελέγχουμε με το πιρούνι), για περίπου 30 λεπτά

Το πιπέρι καγιέν κάνει πιο πικάντικο το φαγητό, αν θέλετε μπορείτε να το παραλείψετε


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3646
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 17-07-2012 09:07
 
Ωραίο. Την τεκίλα την βάζουμε μαζί με το πουμαρό ή σβήνουμε με αυτή το τσιγάρισμα;
 
Marinaki
2. 19-07-2012 22:51
 
reniam, δεν αναφέρεις πως και πότε χρησιμοποιούμε την τεκίλα. Μπορείς να κάνεις επεξεργασία την συνταγή σου συμπληρώνοντάς την πατώντας το δίπλα από τον τίτλο 8)
 
ArXoS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 16/07/12 )