Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τάρτα με σοκολάτα και αμύγδαλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Δευτέρα, 16/07/12
Υλικά
  • 250 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
  • 2 κουταλιές φυτικό λάδι
  • 1 φλιτζάνι ψίχα αμυγδάλου καβουρντισμένη
  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2/3 φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1/4 κουταλάκι εσάνς πορτοκαλιού
Εκτέλεση
  • Αναμειγνύουμε τη λευκή σοκολάτα με το λάδι, αλείφουμε το μείγμα στη λαδωμένη βάση ορθογωνίου ταψιού 19x29 εκ., πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  • Ανακατώνουμε την κουβερτούρα, το γάλα και το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα και βάζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει αφράτο.
  • Προσθέτουμε την εσάνς πορτοκαλιού.
  • Αλείφουμε γρήγορα το μείγμα επάνω στη βάση που έχουμε ήδη ετοιμάσει και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
  • Οταν είναι έτοιμο το κόβουμε πρώτα σε τετράγωνα και στη συνέχεια σε τρίγωνα κομμάτια.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4420
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 19/07/12 )