Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Conejo al estilo Tarraconense (Κουνέλι με πατάτες και σοκολάτα)
Conejo al estilo Tarraconense (Κουνέλι με πατάτες και σοκολάτα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Τετάρτη, 18/07/12

Αυτή τη συνταγή την έχω φυλαγμένη από πολλά χρόνια γιατί μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση όταν άρχισα να ασχολούμαι με τη κουζίνα. 

Υλικά
  • Κουνέλι (με το συκώτι του, έτοιμο για μαγείρεμα, κομμένο σε μικρά κομμάτια)
  • 500 γρ. μικρές φρέσκιες πατατούλες
  • 3 κρεμμύδια
  • 2-3 ώριμες ντομάτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • Μπουκέ γκαρνί (δάφνη, μαϊντανός, θυμάρι, δενδρολίβανο)
  • Μαϊντανός
  • Μοσχοκάρυδο
  • Σπόροι μάραθου
  • Σαφράν
  • 1 ξερή κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • 20 γρ. μαύρης σοκολάτας
  • Αλεύρι
  • Κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Σοτάρουμε το κουνέλι μαζί με το συκώτι σε πήλινη κατσαρόλα με 6 κουταλιές λάδι. Βγάζουμε στην άκρη το συκώτι και όταν σκουρύνει το κουνέλι προσθέτουμε τα κρεμμύδια και 2 σκελίδες σκόρδο.
  • Οταν μαλακώσουν, προσθέτουμε τις ντομάτες (ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες)
  • Χονδροκομμένες και μαγειρεύουμε για λίγο για να αναμειχθούν οι γεύσεις, ανακατεύοντας συνέχεια και προσθέτουμε 1 1/2 ποτήρι κρασί και τα μπαχαρικά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 30 ώρα περίπου.
  • Στο μεταξύ πλένουμε καλά τις φρέσκιες μικρές πατατούλες, τις ξύνουμε, τις βράζουμε για 5΄σε βραστό νερό και τις στραγγίζουμε.
  • Σε τηγάνι σοτάρουμε 1 μεγάλη κουταλιά αλεύρι σε χαμηλή φωτιά χωρίς λίπος, κουνώντας το τηγάνι μαλακά, μέχρι να πάρει ελαφρώς καστανό χρώμα το αλεύρι.
  • Λειώνουμε το συκώτι σε γουδί μαζί με λίγο σαφράν, την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους, τη σοκολάτα και 2 σκελίδες σκόρδο και προσθέτουμε και το σοταρισμένο αλεύρι.
  • Αραιώνουμε την πάστα με μισό ποτήρι ζεστό νερό και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε ελαφρά, βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20΄ μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι.
  • Αφαιρούμε το μπουκέ γκαρνί και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 5146
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 22/07/12 )