Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Φτερούγες κοτόπουλου teriyaki (αυθεντικές)
Φτερούγες κοτόπουλου teriyaki (αυθεντικές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Mintziriki   
Σάββατο, 21/07/12
Υλικά
  • 2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
  • 1/2 φλυτζάνι teriyaki sauce
  • 2 κ.σ. λάδι (ελαιόλαδο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1/4 φλ. σησαμέλαιο
  • 2 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπωλ όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι.
  • Αφήνουμε τις φτερούγες μία νύχτα στη μαρινάτα μέσα στο ψυγείο, γυρίζοντας τες πού και πού.
  • Τις ψήνουμε σε ταψί ή σχαράκι φούρνου (με το ταψί από κάτω για να πέφτουν τα υγρά κατά το ψήσιμο) για μισή ώρα περίπου αλείφοντάς τες πού και πού με τη μαρινάτα που μας έχει περισσέψει.
  • Όση μαρινάτα περρισέψει, την βάζω στο γουόκ (ή στο τηγάνι) να δέσει, μαζί με κορν φλάουρ αν χρειαστεί.
  • Προσθέτω έπειτα την σάλτσα πάνω στο ψημένο και σερβιρισμένο κοτόπουλο μέσα σε μία πιατέλα και πσπαλίζω από πάνω με το σουσάμι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4754
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 15-08-2012 13:29
 
 
 
ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΠΟ:http://www.offsite.com.cy
 
mintziriki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 25/07/12 )