Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σαγανάκι με σάλτσα μελιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Παρασκευή, 20/07/12
Υλικά
  • 4 τετράγωνα κομμάτια φέτας
  • 4 φύλλα κρούστας
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 2 κουταλιές σουσάμι καβουρδισμένο
  • 4 κοφτές κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλιά ξύδι
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα φύλλα κρούστα στην μέση και βάζουμε από δύο μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και στο κέντρο τοποθετούμε ένα κομμάτι φέτας.
  • Διπλώνουμε σε φάκελο και το αφήνουμε να περιμένει.
  • Σάλτσα: Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε το μέλι, το ξύδι και μια κουταλιά νερό, ανακατεύουμε, βράζουμε και διατηρούμε την σάλτσα μας χλιαρή.
  • Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και τηγανίζουμε τα φακελάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά στην πιατέλα, τα περιχύνουμε με την σάλτσα μελιού και τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

Αν θέλουμε μπορούμε αντί μέλι να χρησιμοποιήσουμε πετιμέζι ή γρεναδίνη.

Η συνταγή είναι του κυρ-Ηλία Μαμαλάκη, που την ειχε δώσει τόσο στο "Ε"-gourmet (Κυρ.Ελευθεροτυπία), όσο και στην τηλεοπτική του εκπομπή "μπουκιά και συγχώριο".


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 3780
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 24/07/12 )