Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Πίτες-Ψωμιά arrow Κοτόπιτα με μπεσαμέλ
Κοτόπιτα με μπεσαμέλ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07
Υλικά:
1 μεγάλη κότα χωρίς πέτσα και κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
3 αυγά
2 φλυτζάνια βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 φλυτζάνι νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
1/2 κιλό φύλλο

Τρόπος παρασκευής
Βάζετε σε μία κατσαρόλα την κότα να βράσει
Αφού βράσει κρατάτε λίγο ζωμό και ρίχνετε τα κρεμμύδια
Χτυπάτε τ΄αυγά
Μόλις η κότα και τα κρεμμύδια μείνουν με τη σάλτσα τους προσθέτετε το τυρί και τ΄αυγά και ανακατεύετε
Αλατοπιπερώνετε
Λιώνετε το βούτυρο
Βάζετε το μισό βούτυρο στο πλάι για το φύλλο
Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό
Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο στην κατσαρόλα το αλεύρι ανακατεύποντας συνεχώς
Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο
Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε
Ρίχνετε στο μίγμα της κότας την μπεσαμέλ
Βουτυρώνετε το ταψί
Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
Ρίχνετε την κότα και την απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα
Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )