Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κρεατόπιτα Νο.10 παραδοσιακή (με κιμά και κρεμμύδια)
Κρεατόπιτα Νο.10 παραδοσιακή (με κιμά και κρεμμύδια) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από katerina26   
Τρίτη, 31/07/12
Υλικά
  • 1 δόση ζύμη χωριατικη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 κρεμμύδια τριμένα
  • 3 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομένα
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος
  • 3 κουταλιές σούπας μαιντανό ψιλοκομένο
  • 4 αυγά
  • 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • 300 γρ. τυρί φέτα τριμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ζύμωνετε το φύλλο ή αγοράζετε ετοιμη χωριάτικη ζύμη.
  • Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
  • Ρίχνουμε και τον κιμά και τόν σωτάρουμε και αυτόν λίγο προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το ζωμό, βραζοντάς τα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Τραβάμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαιντανό.
  • Αφήνουμε λίγο να χλιαρίνει το μείγμα.
  • Τέλος χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τον κιμά.
  • Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ενα ενα.
  • Απλώνουμε τη γέμιση του κιμά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με τα τριμένα τυριά.
  • Κατόπιν σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα με λάδι.
  • Ψήνουμε την πίτα σε ζεστό φούρνο στούς 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3444
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 04/08/12 )