Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κρεατόπιτα Νο.10 παραδοσιακή (με κιμά και κρεμμύδια)
Κρεατόπιτα Νο.10 παραδοσιακή (με κιμά και κρεμμύδια) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από katerina26   
Τρίτη, 31/07/12
Υλικά
  • 1 δόση ζύμη χωριατικη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 κρεμμύδια τριμένα
  • 3 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομένα
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος
  • 3 κουταλιές σούπας μαιντανό ψιλοκομένο
  • 4 αυγά
  • 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • 300 γρ. τυρί φέτα τριμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ζύμωνετε το φύλλο ή αγοράζετε ετοιμη χωριάτικη ζύμη.
  • Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
  • Ρίχνουμε και τον κιμά και τόν σωτάρουμε και αυτόν λίγο προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το ζωμό, βραζοντάς τα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Τραβάμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαιντανό.
  • Αφήνουμε λίγο να χλιαρίνει το μείγμα.
  • Τέλος χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τον κιμά.
  • Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ενα ενα.
  • Απλώνουμε τη γέμιση του κιμά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με τα τριμένα τυριά.
  • Κατόπιν σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα με λάδι.
  • Ψήνουμε την πίτα σε ζεστό φούρνο στούς 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2843
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 04/08/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Αντικολλητικό τηγάνι με επίστρωση
Το Top στην φιλοξενία