Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07
Υλικά:
1 κότα
5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 αυγά
1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
3/4 φλυτζανιού βούτυρο
1 κουτί φύλλο
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Κόβετε την κότα σε κομμάτια
Βάζετε τα κομμάτια μέσα σε μία κατσαρόλα να βράσουν
Προσθέτετε τα κρεμμύδια
Αλατοπιπερώνετε
Όταν βράσει βγάζετε την κότα και αφήνετε το ζουμί με τα κρεμμύδια το να βράσει και να πυκνώσει ανακατεύοντας
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά
Ξεψαχνίζετε την κότα και αφαιρείτε την πέτσα
Ψιλοκόβετε σε κομματάκια
Τα ρίχνετε πίσω στη κατσαρόλα με τον χυλό
Προσθέτετε το τυρί, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο
Αλατοπιπερώνετε
Ανακατεύετε να γίνουν μία ενιαία μάζα.
Παίρνετε ένα ταψάκι και το βουτυρώνετε
Στρώνετε τα μισά φύλλα ραντίζοντας με βούτυρο το καθένα
Αδειάζετε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού
Στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο
Διπλώνετε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα
Αλοίφετε με βούτυρο
Κόβετε την πίτα σε κομάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )