Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Πίτες-Ψωμιά arrow Κολοκυθόπιτα (αλμυρή)
Κολοκυθόπιτα (αλμυρή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07
Υλικά:
1 μέτρια Κολοκύθα
200 γρ. Γάλα
3 Αυγό(ά)
250 γρ. Φέτα
1 φλυτζανάκι Ρύζι
3 κουτ. Σιμιγδάλι ψιλό
5 κουτ. Λάδι
λίγο Βούτυρο
1 κουτ. Αλάτι
6 έτοιμα Φύλλα κρούστας

Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τη φλούδα και τους kολοκυθόσπορους και τρίβουμε την ψίχα στον τρίφτη, στο μεσαίο πάχος κοπής.
Τρίβουμε τη φέτα σε μικρά κομματάκια, με πιρούνι, ή την ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.
Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά, ρίχνουμε το αλάτι, τη φέτα, το λάδι, το ρύζι και στο τέλος την τριμμένη κολοκύθα.
Αφού ανακατέψουμε καλά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το βούτυρο. Το μίγμα είναι έτοιμο.
Σε λαδωμένο ταψί Νο 38 στρώνουμε τα φύλλα (3 έτοιμα ή 2 χειροποίητα) και ρίχνουμε το μίγμα ομοιόμορφα, να μην συγκεντρωθεί σε ένα σημείο το παχύρρευστο και σε άλλο το ρευστό. Στη συνέχεια στρώνουμε πάνω από το μίγμα ένα φύλλο, λαδώνουμε και γυρνάμε τα περισσεύματα από όλα τα φύλλα πάνω του. Τέλος καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, ρίχνουμε πάνω τους λίγο βούτυρο και λίγο λάδι και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 50 λεπτά περίπου.
Αν χρειαστεί καλύπτουμε προς το τέλος του ψησίματος το ταψί με αλουμινόχαρτο (αν αρπάξουν τα φύλλα).
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός