Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καπαροσαλάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από voula   
Δευτέρα, 27/08/12

Κάθε χρόνο που πάω Κυκλάδες φροντίζω να προμηθεύομαι αρκετή κάπαρη και ομολογώ πως μου
έχει γίνει πλέον απαραίτητη...

6af8f580e799444e5a52119018e87a65_xl_125Πρόκειται για θάμνο και τέλος της άνοιξης με αρχές του καλοκαιριού μαζεύουμε τα μπουμπούκια πριν ανοίξουν, τα τρυφερά φυλλαράκια και τους καρπούς της. Τη συναντάμε σε πολλά μέρη του κόσμου(σε κάποια είναι και καλλιεργήσιμη), σε αρκετά μέρη της Ελλάδας και κυρίως στα Κυκλαδονήσια . Όσο πιο μικρά είναι τα μπουμπούκια της τόσο καλύτερη θεωρείται η κάπαρη. Την κάνουμε τουρσί αφού την ξαπικρίσουμε  πρώτα ή την αποξηραίνουμε. Το τελευταίο διάστημα τη συναντάμε όλα και πιο συχνά σε σάλτες, σαλάτες, φαγητά ή ορεκτικά.

Η καπαροσαλάτα συνοδεύει εξαιρετικά το ουζάκι μας με τα θαλασσινά μας και όχι μόνο

P1040159
Υλικά                                          
  • Μισό φλ. τσαγιού κάπαρη
  • 3-4 μέτριες πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • ½ φλ. λάδι
  • 2-3 κ.σ ξύδι
  • Πιπέρι

Για τη διακόσμηση

  • Κάπαρη και καπαρόφυλλα
Εκτέλεση

Αν η κάπαρη που έχουμε είναι πολύ αλμυρή την βάζουμε για 15 λεπτά περίπου σε αρκετό νερό να ξαρμυρίσει.

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι(εκτός από τις πατάτες) και τα κόβουμε ελαφρά (να μην γίνουν κρέμα). Πατάμε τις πατάτες με το εργαλείο του πουρέ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί. Αν θέλουμε βάζουμε και τις πατάτες στο μούλτι και ανακατεύουμε λίγο.
  • Ελέγχουμε το λάδι , το ξύδι και το αλάτι και φέρνουμε τη σαλάτα στα μέτρα μας.

Εγώ την προτιμώ να καταλαβαίνεις την κάπαρη και να μην  είναι εντελώς κρέμα η σαλάτα μας. Δοκιμάστε και αν χρειάζεται προσθέστε και αλάτι, αν και δεν νομίζω να χρειάζεται.

Λάδι χρειάζεται αρκετό, ίσως και παραπάνω από αυτό που προτείνω (εξαρτάται από το μέγεθος που έχουν οι πατάτες μας). Σκεφτείτε πόσο χρειάζεστε για να κάνετε μια κρεμώδη  σκορδαλιά

Αντί για πατάτα μπορείτε να βάλετε μουλιασμένο ψωμί


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3152
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 03-09-2012 16:17
 
Υπέροχη, μυρωδάτη κάπαρη!!! Δεν την εχω δοκιμάσει ποτέ αυτή τη σαλάτα, θα την κάνω όμως άμεσα γιατί λατρεύω την κάπαρη σε όλες τις τις μορφές. 
Εκτός από το ουζάκι μου θέλω και λίγο ψητό χταποδάκι στα κάρβουνα :zzz  
Καλό μας Φθινόπωρο, παιδιά!
 
Flora
2. 05-09-2012 21:30
 
Καλό φθινόπωρο Φλώρα μου.  
Να τη δοκιμάσεις θα σου αρέσει
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 31/08/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός