Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ζύμη για Πιτσα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07

Υλικά:
Για το προζύμι
1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας ή 2 κουταλάκια μαγιά σκόνη
1 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη ζύμη
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Τρόπος παρασκευής
Ζεσταίνετε το νερό
Διαλύετε στο νερό τη μαγιά
Προσθέτετε τόσο αλεύρι, όσο χρειάζεται για να γίνει ένας αραιός χυλός
Αφήνετε για μία ώρα περίπου, μέχρι να κάνει στην επιφάνεια μικρές φουσκάλες
Κοσκινίζετε το αλεύρι
Ανοίγετε στη μέση από το αλεύρι ένα λάκκο
Μέσα στο λάκκο βάζετε, το λάδι και την μαγιά
Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία
Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό να "ξεκουραστεί" για δύο ώρες περίπου
Μετά ξεφουσκώνετε το προζύμι προσθέτετε τα 2 φλυτζάνια αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική
Εάν κολλάει στα δάχτυλα, προσθέστε μία κουταλιά αλεύρι τη φορά
Κάνετε τη ζύμη μία μπάλα και την τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο μπωλ
Σκεπάζετε με διαφάνεια και την αφήνετε να φουσκώσει για δύο ώρες περίπου
Μόλις φουσκώσει, την τοποθετείτε σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίστε την σε δύο κομμάτια
Απλώστε τα και έχετε ζύμη για δύο πίτσες
Εάν χρησιμοποιήσετε μόνο το ένα, το άλλο το τυλίγετε με διαφάνεια και το βάζετε στην κατάψυξη έως την επόμενη φορά που θα το χρειαστείτε

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός