Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ριζότο αλά Μιλανέζε Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Πέμπτη, 30/08/12
Υλικά
  • 400 γρ ρύζι Arborio ή Carnaroli ή άλλο round grain εξαιρετικής ποιότητας
  • 1/2 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό βοδινού πολύ ζεστό
  • 1 πρέζα ζαφορά (περίπου 3 γρ.)
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
  • Χωρίζουμε 1/2 φλυτζάνι από τον ζωμό και βάζουμε μέσα την ζαφορά να βγάλει το χρώμα και το άρωμά της.
  • Σε βαθύ τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά (θέλουμε να λιώσει και να μαγειρευτεί αλλά να μην μαυρίσει).
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι που το έχουμε πολύ λεπτοκομμένο ή τριμμένο, στο βούτυρο, ώσπου να γίνει διαφανές.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να ζεσταθεί όλο και να γυαλίσει.
  • Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Οταν εξατμιστεί το κρασί, αρχίζουμε να προσθέτουμε τον ζωμό λίγο-λίγο, ανακατεύοντας πολύ καλά κάθε φορά ώστε να εξατμίζεται η ποσότητα του ζωμού, αλλά να μην κολλήσει το ρύζι.
  • Επαναλαμβάνουμε έως ότου μαγειρευτεί το ρύζι και τελειώσει ο ζωμός, περίπου 20 λεπτά.
  • Τελευταίο, προσθέτουμε στο ρύζι τον ζωμό με το σαφράν.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε το ριζότο καυτό πασπαλισμένο με τριμμένη παρμεζάνα.

  Η αυθεντική συνταγή φτιαχνεται με βοδινό μεδούλι εκτός από το βούτυρο. Χρειάζονται 40 γρ. βοδινό μεδούλι και 150 γρ. βούτυρο για να την φτιάξει κανείς και το μόνο που διαφέρει στην εκτέλεση είναι ότι λιώνεις το μεδούλι στο μισό βούτυρο στο τηγάνι και μετά προσθέτεις το κρεμμύδι. Σ' αυτήν την εκδοχή, η παρμεζάνα ανακατεύεται με το ριζότο μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο στο τέλος του μαγειρέματος. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ριζότο με μεδούλι διότι τα φοβάμαι κάπως, ήθελα όμως να τη μοιραστώ μαζί σας


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5047
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/09/12 )