Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Cheesecake Νο.25 (με νεκταρίνια) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Flora   
Παρασκευή, 31/08/12
nektarine_cheesecake2_425
Υλικά (για φόρμα 24εκ.)

Για τη βάση:

  • 300γρ. μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα σε σκόνη
  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50γρ. τριμμένο φουντούκι ή αμύγδαλο ή καρύδι (προαιρετικά)

Για την κρέμα:

  • 600γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150γρ. γάλα
  • 2 μεγάλα νεκταρίνια, καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 κ.γλ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση

Βάση: Ρίχνουμε όλες τις σκόνες σε ένα μπωλ και περιχύνουμε με το βούτυρο. Ανακατεύουμε να βραχούν καλά και στρώνουμε σε αποσπώμενη φόρμα 24εκ. που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Αφήνουμε στην άκρη.

Κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας συνέχεια. Ρίχνουμε και το γάλα. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160βαθμούς με αέρα για 30’.

Βγάζουμε από το φούρνο, στρώνουμε τα νεκταρίνια πάνω στην κρέμα, προσεκτικά, τα πασπαλίζουμε με τη  ζάχαρη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30’ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γλασσαριστούν όμορφα τα φρούτα.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αφαιρούμε το αποσπώμενο στεφάνι αφού χαράξουμε γύρω του με ένα μαχαιράκι.  Μεταφέρουμε σε πιατέλα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν κόψουμε και σερβίρουμε.

nektarine_cheesecake1_425_01

 Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα νεκταρίνια με ροδάκινα,  βερίκοκα ή και βανίλιες.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4766
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 10-09-2012 13:09
 
Συγχαρητήρια τέλεια συνταγή.Θα το φτιάξω σήμερα κιολας. Η φωτογραφία και το foodstyling μοναδικά!!!!
 
natasoula
2. 10-09-2012 15:07
 
Σ' ευχαριστώ πολύ! Θα περιμένω να μου πεις εντυπώσεις :)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 15/06/13 )