Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Παέλλια θαλασσινών Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Σάββατο, 01/09/12
Υλικά
  • 4 καραβίδες ή μικρούλια αστακουδάκια
  • 4 μεγάλες γαρίδες
  • 4 μύδια με το όστρακό τους
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
  • 12 στήμονες ζαφοράς
  • 1-2 τσίλι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο για τα θαλασσινά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο για το ρύζι
  • 2 κούπες μακρύκοκκο ρύζι
  • 4 κούπες ζωμός ψαριού ή λαχανικών
Εκτέλεση
  • Σε κατσαρολάκι ζεστάνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα θαλασσινά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα τα κελύφη και να ανοίξουν τα όστρακα. (πετάμε όσα όστρακα δεν ανοίξουν)
  • Βγάζουμε τα φρούτα της θάλασσας από την κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο στο ίδιο λάδι.
  • Προσθέτουμε την πιπεριά τις ντομάτες και το τσίλι και σιγοβράζουμε ώσπου να γίνει η σάλτσα.
  • Σε παελλιέρα ή βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και καβουρδίζουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ασπρίσει.
  • Οταν το ρύζι ασπρίσει προσθέτουμε στην παελλιέρα τη σάλτσα κι αμέσως το ζωμό που πρέπει να είναι ζεστός.
  • Μόλις πέσει η θερμοκρασία κάπως και σταματήσει να κοχλάζει το φαγητό, προσθέτουμε το σαφράν, ανακατεύουμε τελευταία φορά και ακουμπάμε τα θαλασσινά στολιστικά πάνω στο ρύζι.
  • Μόλις πιει όλο το ζουμάκι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε μέσα στην παελλιέρα.

Συνοδεύουμε με σανγκρία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4694
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 05/09/12 )