Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Kebab Iskender Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από jero   
Δευτέρα, 08/10/12
Υλικά (για 6 άτομα)
  • 800 γρ. αρνίσιο κρέας από ωμοπλάτη κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο (450 γρ.)
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ
Για το σερβίρισμα
  • 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • 35 γρ. κουκουνάρι
  • 6 αραβικές πίτες
  • λίγο άνηθο ή μαϊντανό
Για την μαρινάτα
  • 2 κούπες στραγγιστό γιαούρτι 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι κύμινο
  • ½ κουταλάκι πάπρικα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια του αρνιού. Αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο από  2 έως 12 ώρες.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, το αλάτι και το τριμμένο πιπέρι.Βράζουμε για 10 με 15 λεπτά. (να πήξει λίγο)
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και ψήνουμε το αρνί όπως είναι στο πυρέξ με την μαρινάτα για 25-30 λεπτά.
  • Αλείφουμε τις πίτες με λίγο λάδι και ζεσταίνουμε ελαφρά στο grill και από τις 2 πλευρές.
  • Τις κόβουμε σε τρίγωνα και τις μοιράζουμε σε 6 πιάτα.
  • Βάζουμε από πάνω το κρέας και το γιαούρτι και περιχύνουμε με την σάλτσα. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και κουκουνάρια. Γαρνίρουμε με άνηθο ή μαϊντανό.

Buon apettito!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7024
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 13-10-2012 18:06
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ...ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ!!! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!...
 
pastaflora
2. 22-10-2012 14:08
 
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας σχόλια. Ξέρετε δεν είμαι chef αλλά μου αρέσει πάρα πολύ να μαγειρεύω. Και πάλι σας ευχαριστώ :)
 
jero

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/10/12 )