Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Αγριογούρουνο στη γάστρα με μαυροδάφνη και κρεμμυδάκια
Αγριογούρουνο στη γάστρα με μαυροδάφνη και κρεμμυδάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από jero   
Τετάρτη, 12/09/12
Υλικά (για 8 άτομα)
  • 2½ κιλά σπάλα αγριογούρουνου με το κόκκαλο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κούπα λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες
  • 1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 750 ml ζωμός λαχανικών
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την μαρινάτα
  • 750 ml μαυροδάφνη (1 φιάλη)
  • 6 γαρύφαλλα
  • 1 κουτ. γλυκού ολόκληρα μπαχάρια
  • 4 καρότα μέτρια κομμένα
  • 24 με 30 κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα, ολόκληρα
Εκτέλεση
  • Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το κρέας και προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας. Ανακατεύουμε για να βραχούν όλα τα κομμάτια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • Κατά την διάρκεια του μαριναρίσματος ανακατεύουμε το κρέας ώστε να μαριναριστεί από όλες τις πλευρές. Στραγγίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Κρατάμε την μαρινάτα στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  • Λαδώνουμε ελαφρά μια γάστρα ή ένα μεγάλο βαθύ ταψί. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας (λίγο-λίγο) για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  • Μεταφέρουμε τα κομμάτια στην γάστρα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα καρότα για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας απαλά.
  • Με την τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα λαχανικά στην γάστρα και τα τακτοποιούμε  ανάμεσα στο κρέας. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υγρό της μαρινάτας και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Με την κουτάλα, ξύνουμε το καβουρδισμένο αλεύρι στον πάτο της κατσαρόλας, για να διαλυθεί στο υγρό. Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τον ζωμό και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Το αδειάζουμε στην γάστρα, την κλείνουμε ή καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για περίπου 2½ με 3 ώρες μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να ξεκολλάει από το κόκκαλο.

Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε μέσα στην γάστρα ξερά φρούτα όπως δαμάσκηνα και βερίκοκα.

Συνοδεύουμε με πουρέ ή ρύζι.

Buon apettito!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 16604
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 15/09/12 )