Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπισκότα αφράτα (cookies) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Σάββατο, 15/09/12
Υλικά (για 24 μπισκότα περίπου)
  • 270 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. ζάχαρη μαύρη (όχι καστανή)
  • 200 γρ. βούτυρο 
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κρόκος από αυγό
  • 1 αυγό ολόκληρο
Εκτέλεση
  • Σε μία μεσαία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τις ζάχαρες και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο και ανακατεύουμε γρήγορα και καλά.
  • Κατόπιν κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το  αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με κουτάλι ή με σύρμα. Θα πρέπει να είναι λίγο πιο σφιχτό από το μείγμα του κέικ.
  • Θα χρειαστούμε 2 τετράγωνα ταψιά του φούρνου στρωμένα με λαδόκολλα. Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας (όχι παραπάνω γιατί απλώνουν πολύ) αραιά. Υπολογίστε 12 κομμάτια σε κάθε ταψί αραιά μεταξύ τους. Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε από πάνω σταγόνες σοκολάτας,τριμμένους ξηρούς καρπούς,σταφίδες κλπ.
  • Ψήνουμε στους 160° C στον αέρα για ακριβώς 15 λεπτά.

Buon appetito!

Προετοιμασία μισή ώρα
Μαγείρεμα 15 λεπτά


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6329
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 18/09/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός