Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ριζότο με μανιτάρια porcini Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από aga   
Δευτέρα, 17/09/12

Το αποτέλεσμα είναι ιταλικό, αλλά ο τρόπος παρασκευής είναι ελληνικότατος. (μηδέν ανακάτεμα, φτιάχνεται όπως το πανεύκολο πιλάφι, χωρίς να καθόμαστε μπάστακες από πάνω του...)

Νοστιμότατο και σκέτο, αλλά και ως γαρνιτούρα σε κρεατικά (αν έχουμε ζωμό από κρέας ή κοτόπουλο καλό είναι να το προσθέσουμε)

Υλικά
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 2 (και κάτι) φλιτζάνια νερό
  • 1 πρέζα μανιτάρια
  • 1,2 σκελίδες σκόρδο (αν είναι μία την κόβουμε στα δύο)
  • λίγο άσπρο κρασί
  • λίγο λάδι (να σκεπάσει τον πάτο της κατσαρόλας)/ή βούτυρο φρέσκο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη (όση θέλουμε)
Εκτέλεση
  • Μουσκεύουμε στα 2 φλιτζάνια νερού (αν έχουμε ζωμό, ένα μέρος του νερού αντικαθίσταται απ' αυτόν) τα μανιτάρια και μόλις μαλακώσουν τα στραγγίζουμε κρατώντας στην άκρη το νερό. Πλένουμε το ρύζι. Κατόπιν τσιγαρίζουμε το σκόρδο στο λάδι/ή στο βούτυρο (μέχρι να πάρει τη μυρωδιά) και ρίχνουμε και τα μανιτάρια (και αλάτι – πιπέρι). Αφαιρούμε τα σκόρδα.
  • Μόλις τσιγαριστούν και τα μανιτάρια τα σβήνουμε με λίγο κρασί και προσθέτουμε το μανιταρο-νερό.
  • Όταν αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κοχλάσει μαζί με το ρύζι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία πετσέτα και σβήνουμε τη φωτιά.

Μετά από 15’ – 20’ το ριζόττο είναι έτοιμο. Πριν το σερβίρουμε ρίχνουμε την παρμεζάνα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6162
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/09/12 )