Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι-μπερ
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι-μπερ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KatiaXa   
Κυριακή, 16/09/12
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι-μπερ
Υλικά:
  • Γάλα (περίπου 2 συσκευασίες τις μεγαλύτερες που υπάρχουν, υπολογίζοντας πόσο χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε τις κρέμες, τη σαντιγύ και λίγο παραπάνω για να βουτήξουμε τα μπισκότα μέσα).
  • 5 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 5 φακελάκια κρέμες στιγμής με γεύση βανίλια (ή άλλη γεύση αν προτιμάτε).
  • 1 κουτί σαντιγύ garni (αυτή που έχει δύο φακελάκια μέσα)
  • Νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα
Εκτέλεση:
  • Γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι-μπερ

    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1 ποτήρι του κρασιού γάλα και ένα ποτήρι του κρασιού νερό και ανάβουμε το μάτι σε σιγανή φωτιά.
  • Μόλις ζεσταθεί βουτάμε μέσα ένα ένα τα μπισκότα για δευτερόλεπτα (όχι πολύ γιατί διαλύονται) και τα τοποθετούμε ένα ένα στο ταψί μας. Στρώνουμε δύο στρώσεις μπισκότα.
  • Κατόπιν φτιάχνουμε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Στρώνουμε πάνω από τη διπλή στρώση μπισκότων τα ¾ της κρέμας μας (λίγο παραπάνω από τη μισή) και από πάνω στρώνουμε άλλες δύο στρώσεις μπισκότα βουτηγμένα πάντα στο αραιωμένο γάλα που σιγοκαίει. Ανανεώνουμε το γάλα και το νερό όταν χρειαστεί.
  • Αφού στρώσουμε τις δύο στρώσεις μπισκότα βάζουμε το άλλο ¼ της κρέμας μας και φτιάχνουμε και τους δύο φακέλους της σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες και στρώνουμε πάνω από την κρέμα μας.

Πάνω από τη σαντιγύ βάζουμε νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 20800
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/09/12 )