Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Χυλοπίτες μεθυσμένες φούρνου
Χυλοπίτες μεθυσμένες φούρνου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Παρασκευή, 21/09/12
Υλικά
  • 500-600γρ χυλοπίτες
  • μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2κσ βούτυρο
  • 3 κρεμμύδια
  • αρκετό μαϊντανό (περίπου 3-4 ματσάκια)
  • 1κγζάχαρη
  • 2κγ κάρυ
  • 1κσ ντοματοπελτέ
  • μισό φλυτζάνι κονιάκ
  • 2 κύβους ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλυτζάνια τριμμένη γραβιέρα (ή ανάλογο τυρί)
Εκτέλεση:
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό. Σ'ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο τα κρεμμύδια και μετά από λίγο ρίχνουμε και τον μαϊντανό. Κατόπιν, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το κάρυ και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Μετά ρίχνουμε το κονιάκ, το κρασί, τους κύβους και το νερό. Ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
  • Η σάλτσα δεν πρέπει να πήξει. Αν δούμε ότι γίνεται πηχτή την αραιώνουμε με λίγο ακόμα κονιάκ ή κρασί.
  • Έχουμε βράσει τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, χωρίς να έχουν παραβράσει όμως. Τις βγάζουμε, τις βουτυρώνουμε και τις βάζουμε σ'ένα πυρέξ ή ταψάκι. Ρίχνουμε στις χυλοπίτες το τριμμένο τυρί και τη μισή ποσότητα της σάλτσας και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε στον φούρνο στους 190-200C βαθμούς για 15-20 λεπτά το περισσότερο. Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο και περιχύνουμε το φαγητό με την υπόλοιπη σάλτσα.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5370
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 24-09-2012 10:23
 
ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΙΝΤΑΝΟ?
 
pastaflora
2. 24-09-2012 20:25
 
Είναι καλοί γευστικοί συνδυασμοί, δοκιμάστε το άφοβα
 
fabiulus

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 23/09/12 )