Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καλαμπόκια βραστά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από voula   
Τρίτη, 18/09/12
Καλαμπόκια βραστά

Σήμερα πήγα λαϊκή και  υπήρχαν σε αφθονία καλαμπόκια. Αγόρασα μερικά  γιατί μου θύμισαν τα παιδικά μου χρόνια που η μαμά μου μας τα  έκανε  βραστά. Οι πιο πολλοί προτιμούν τα καλαμπόκια ψητά στα κάρβουνα, αλλά εμένα πάντα μου άρεσαν βραστά.  Για να τα κάνετε είναι πραγματικά αστείο, αλλά  σας το γράφω περισσότερο για να σας τα θυμίσω.

Υλικά
  • 3-4 καλαμπόκια (τρυφερά)
  • Αλάτι
  • Νερο
Εκτέλεση
  •  Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια και αφαιρούμε τις ίνες. Πλένουμε καλά κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.(Πολλοί τα πουλάνε και καθαρισμένα. Έτσι βλέπεις καλύτερα τι αγοράζεις)
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και μετά βάζουμε τα καλαμπόκια. Το νερό πρέπει ίσα που να τα σκεπάζει. Βράζουμε για 20  λεπτά  περίπου και προσθέτουμε το αλάτι. Αφήνουμε 1-2 λεπτά ακόμα και έτοιμα. Στα 20  λεπτά ελέγχουμε τα καλαμπόκια μας αν έχουν βράσει , διαφορετικά τ΄  αφήνουμε λίγο ακόμα. Εγώ συνήθως τα κάνω στη χύτρα , και τα βράζω 8 λεπτά. Μόλις ανοίξω αλατίζω και  βάζω να πάρουν μια βράση.

Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το πόσο φρέσκα είναι και το πόσο τρυφερά. Γι΄ αυτό ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του βρασμού.

Αν θέλετε πριν τα βράσετε τα κόβετε στη μέση.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 13612
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 20/09/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός