Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μανιτάρια με κύμινο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Πέμπτη, 04/10/12
ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)
  • 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα οτι βρείτε
  • 30 γραμ μανιτάρια ξερά
  • 1 κρεμμύδι κανονικό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κούπα γλυκό κρασί λευκό
  •  χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βάζουμε τα ξερά μανιτάρια σε ½ φλιτσανι ζεστό νερό για 20' λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Πλένουμε και κόβουμε τα μεγάλα μανιτάρια σε κομμάτια.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το κύμινο και το αλάτι ανακατεύοντας.
  • Αφού έχουμε στραγγίξει τα ξερά μανιτάρια (το νερό το κρατάμε στην άκρη) τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε μεσα και τα φρέσκα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το νερό από τα μανιτάρια και το κρασί ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8-10 λεπτά αλλά να είναι al dente.

Σερβίρουμε κατευθείαν απο το τηγάνι ρίχνοντας λεμόνι και τον μαϊντανό.

Buon apettito!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4337
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 07/10/12 )