Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Πουλερικά arrow Μύμα με Κοτόπουλο
Μύμα με Κοτόπουλο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07
Υλικά:
1 κοτοπουλο μετριο
1 κουταλια παπαρουνοσπορο
½ φλυτζανι ξυδι
½ φλυτζανι μελι
½ κιλο κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
1 φλυτζανι πολτο ψημενου κρεμμυδιου**
5 συκωτακια πουλιων, κομμενα και σωταρισμενα
2 κουταλιες σταφιδες μαυρες
½ ροδι αγουρωπο, καθαρισμενο
1 κουταλακι θυμαρι
1 κουταλακι κιμινο σε σπορους
1 κουταλια κολιαντρο σε κοκκους
1 φλυτζανι καφε ελαιολαδο
Αλατι
1 χαλουμι κομμενο και ψημενο


Εκτέλεση:
Σε βαθύ ταψάκι βάζετε 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με ½ κεφάλι σκόρδο χωρίς να τα ξεφλουδίσετε.
Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε.
Όταν κρυώσουν, τα καθαρίζετε και τα πολτοποιείτε.
Αν χρειαστεί υγρό το μύμα, προσθέτετε ξύδι.
Πρέπει να δοκιμάσετε γιατί μπορεί να χρειασθεί αλάτι, ξύδι, ή μέλι.
Το κοτόπουλο θα το κόψετε σε μικρά κομμάτια, και θα το αλατοπιπερώσετε.
Το ιδεώδες σκεύος είναι το πήλινο.
Θα βάλετε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το τυρί που θα το προσθέσετε προς το τέλος, αφού το ψήσετε και το κόψετε κομματάκια, για να μη λειώσει τελείως μέσα στο σύνολο.
Όταν ετοιμασθεί πρέπει να μείνει 3-4 ώρες πριν σερβιριστεί.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )