Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Παξιμάδια σταφίδας-κανέλας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Ion   
Παρασκευή, 05/10/12

Απλά τέλεια για τον πρωινό καφέ, χωρις περιττα λιπαρά..

Αξίζει τον κόπο και την ταλαιπωρία του ζυμώματος..

Υλικά:
  • 1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού καρύδι τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού πετιμέζι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 φλ. τσαγιού σταφίδες μαύρες
  • 1 φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  • Από το προηγούμενο βράδυ βάζω τις σταφίδες σε ένα μπολάκι να μουλιάζουν σε κονιάκ (το κονιάκ να σκεπάζει τις σταφίδες).
  • Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί σε μια μεγάλη λεκάνη εκτός του πρόσθετου κονιάκ απ' το μούλιασμα των σταφιδών, και αν χρειαστεί η ζύμη ρίχνω λίγο ακόμα αλεύρι να μην κολλάει στα χέρια.
  • Αφήνω τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Φτιάχνω μπαστούνια με τη ζύμη ίσα με τον καρπό του χεριού μας και τα χαράζω σε κομμάτια.
  • Ψήνω στους 180 για 1 ώρα περίπου.
  • Μόλις βγουν ξανακόβω τα κομμάτια, τα ξεχωρίζω. και τα αφήνω στον κλειστό φούρνο να τραγανίσουν και να ξεραθούν λίγο.

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή.

Τη σόδα τη ρίχνω μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύω από πάνω όμως από τη λεκάνη  γιατί αφρίζει και υπάχρει κίνδυνος να μας χυθεί απ έξω.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9905
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 09-10-2012 07:31
 
Μπορούμε να μη βάλουμε πετιμέζι
 
MAIROYLA
2. 09-10-2012 17:06
 
Εάν δεν σου αρέσει μπορείς να μη βάλεις, αλλά το πετιμέζι τους δίνει μια περίεργη γλύκα και όμορφο χρώμα! Όπως θέλεις εσύ Μairoyla :)
 
ion

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 08/10/12 )