Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Διαίτης arrow Dukan - Άψητη φλαν ή απλά κρεμούλα
Dukan - Άψητη φλαν ή απλά κρεμούλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από noucca   
Πέμπτη, 11/10/12

Η ιδέα ήρθε μετά την άνοστη φλαν πικραμύγδαλο του Ντουκάν. Προσπάθησα να βρω πώς θα μπορούσα να την κάνω πιο καλή, και μου προέκυψε το παρακάτω.

ΥΛΙΚΑ
  • 2 αυγά ολόκληρα και ένας κρόκος
  • 500 ml. γάλα 0% ή 1,5%
  • 1 κ.σ. γάλα σε σκόνη
  • 6 κ.σ. ζαχαρίνη
  • 3 βανίλες με το κόκκινο καπάκι
  • 3 φύλλα ζελατίνης
 Dukan - Άψητη φλαν ή απλά κρεμούλα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • Βγάζετε τα αυγά από το ψυγείο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα μπολάκι σπάτε τη ζελατίνη σε μικρότερα κομμάτια και τη βάζετε σε λίγο κρύο νερό να φουσκώσει.
  • Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα (να μη βράσει). Κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα αυγά χτυπημένα ανακατεύοντας δυνατά για να μη σας ψηθεί το αυγό.
  • Ξαναβάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ρίχνετε το γάλα σε σκόνη, τη ζαχαρίνη και τη βανίλια. Το αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις για να ψηθεί το αυγό και ρίχνετε τη ζελατίνη στραγγισμένη από το νερό.
  • Ανακατεύετε για λίγο μέχρι να σιγουρευτείτε ότι έχει λιώσει καλά η ζελατίνη. Θα δείτε το μείγμα να έχει πήξει λίγο. Δεν πρόκειται να πήξει παραπάνω, μπορείτε να το βγάλετε από τη φωτιά. Αν θέλετε προσθέτετε και κάποιο άλλο άρωμα ζαχαροπλαστικής.

Σερβίρετε σε 4 μικρά μπολάκια ή 2 μεγάλα και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Όταν κρυώσει τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά.
Καλή σας όρεξη!

Η φλαν κανονικά πρέπει να ψηθεί αλλά το θεώρησα περιττό βήμα μιας και έχει μέσα ζελατίνη και θα έπηζε κι από μόνη της. Επίσης την προηγούμενη φορά που έφτιαξα τη φλαν του Ντουκάν, μου έκατσαν κομματάκια ζελατίνης στον πάτο του μπολ που δεν ήξερα αν έγινε επειδή ψήθηκε ή επειδή δεν διαλύθηκε καλά.

Η κρεμούλα περιέχει 1 κ.σ. γάλα σε σκόνη και μισό λίτρο γάλα, δηλαδή το 1/3 της επιτρεπόμενης ημερήσιας ποσότητας γάλα σκόνη και το 1/2 της ημερήσιας ποσότητας γαλακτοκομικών.

Επειδή είναι γνωστό ότι τα γλυκά μου τα κάνω αρκετά γλυκά και έχω αδυναμία στη βανίλια, ίσως να ήταν σοφό να κάνετε τη συνταγή με λιγότερο και από τα δύο υλικά.

Όταν δέσει λίγο η κρέμα μπορείτε να τη δοκιμάσετε κι αν σας φαίνεται άνοστη να προσθέσετε ζαχαρίνη ή βανίλια ή κάποιο άλλο άρωμα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 12744
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 15/10/12 )