Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοτόπουλο με κουρκουμά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Τρίτη, 16/10/12
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1.500 γραμ κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ τριμμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 
  • 2 κουτ της σούπας χυμό λεμόνι
  • 1½ κουτ. του γλυκού κουρκουμά
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια  στο multi
  • ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
  • 1κουτ. της σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  • Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο καλά Βάζουμε το κρέας σε ενα μπολ μαζί με το  τζίντζερ, το σκόρδο, το λεμόνι , το κουρκουμά, και αλάτι τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε  να μαριναριστεί για 3 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ένα κουτ. του γλυκού πιπέρι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν  Ρίχνουμε και το κρεμμύδι που έχουμε περάσει στο multi μέχρι να ροδίσει και αυτό.
  • Οταν είναι έτοιμο το κρεμμύδι ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάτα και προσθέτουμε και λίγο νερό μαγειρεύουμε το κοτόπουλο σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να μαγειρευτεί καλά.
  • Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλίζοντας με κόλιαντρο και συνοδεύουμε με ένα ρύζι ατμού, αραβικές πίτες ζεστές και μια σαλάτα ντομάτα με κρεμμύδι και αγγουράκι όλα ψιλοκομμένα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 6040
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 19/10/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός