Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Σουτζουκάκια (Θρακιώτικα ) ψήτα
Σουτζουκάκια (Θρακιώτικα ) ψήτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Παρασκευή, 12/10/12
Υλικά (για 4-6 άτομα)
  • 1 Κιλό κιμά ανάμικτο μοσχαρίσιο & αρνίσιο
  • 3/4 φλιτζανιού φρυγανιά
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κρασί γλυκό
  • 5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιά της σούπας κύμινο σκόνη
  • 1 αυγό (το κρόκο)
  • 3-4 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κανελλα & σουμάκ ( μπαχαρικό αραβικής προέλευσης)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • αλάτι & φρεσκοκομμένο πιπέρι (όσο θέλετε)
Εκτέλεση
  • Ραντίζουμε τη φρυγανιά με το κρασί την βάζουμε μέσα στο κιμά.
  • Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε το κιμά (όσο περισσότερο αναμιγνύουμε τόσο πιο αφράτος θα γίνει). Αφήνουμε το κιμά στο ψυγείο
    για μισή ώρα.
  • Πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μακρόστενο σχήμα και τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου με ένα ταψί από κάτωσε μέτρια θερμοκρασία απ όλες τις πλευρές για 1 ώρα τουλάχιστον. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε και σε ηλεκτρική ψησταριά σε περίπου ίδιο χρόνο.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μπουκοβοκρεμμύδι & ντομάτα.

Buon appetito!!

Προετοιμασία 40 λεπτά
Μαγείρεμα  45-50 λεπτά


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5921
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 15/10/12 )