Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σπετσοφάι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Σάββατο, 13/10/12
Υλικά
  • 500 γραμ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
  • 2 πιπεριές καυτερές (προαιρετικά) η μισό κουταλάκι μπουκοβο
  • 400 γραμ ντοματακια ψιλοκομμένα αποφλοιωμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 δαφνοφυλα
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σφηνάκια κρασί λευκό
  • αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμενο (όσο  θέλετε)
Εκτέλεση
  • Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα με λίγο ελαιόλαδο. προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη ντομάτα και το πελτέ (αραιωμένο με λίγο νερό) το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι τη δάφνη και το δυόσμο
  • Βράζουμε το φαγητό για 40 λεπτά περίπου σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέση η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρουμε.

Buon appetito!!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 Λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 Λεπτά


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6262
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 22-10-2012 22:24
 
Ωραια συνταγη ετσι ακριβως το φτιαχνω το σπετσοφαι με την μονες διαφορες, μπουκοβο λιγο ταμπασκο και προσθετο και λιγο σουτζουκι κανει την διαφορα.δοκιμασε το.
 
kostasmpakoulis

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 08/11/12 )