Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κινέζικο τηγανητό ρύζι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Κυριακή, 28/10/12
Υλικά
  • 350 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κομμάτι τζίντζερ (2,5Χ1) εκ. ψιλοκομμένο
  • 4 φέτες άπαχο μπέικον, κομμένες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Μισή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ρόμβους 1/2 εκ.
  • Μισή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ρόμβους 1/2 εκ.
  • 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα
  • 150 γρ. αρακάς
  • 200 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, βρασμένες για 3 λεπτά
  • 200 γρ. κοτόπουλο βρασμένο σε λωρίδες
  • Ομελέτα:
    • 3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
    • 1 κουταλάκι σόγια σος
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    • Λίγο σογιέλαιο
  • Γαρνιτούρα:

    • 6 μεγάλες γαρίδες, με κέλυφος
    • 1 κουταλιά κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
Προετοιμασία
  • Ετοιμάζουμε το ρύζι πολύ νωρίτερα ή από την προηγούμενη γιατί πρέπει να είναι κρύο όταν θα το τηγανίσουμε
Εκτέλεση
  • Ομελέτα: Ανακατεύουμε τα υλικά, τα μοιράζουμε στα δύο και σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι, φτιάχνουμε 2 λεπτές ομελέτες.
  • Τις τυλίγουμε ρολό και τις κόβουμε σε μακριές ταινίες 1,5 εκ. και τις φυλάμε στην άκρη.
  • Ρύζι: Ζεσταίνουμε το λάδι σε κινέζικο wok ή άλλο βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε το τζίντζερ και το μπέικον σε μέτρια φωτιά, για 1'.
  • Προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο και τηγανίζουμε για 1' ακόμη.
  • Προσθέτουμε πιπεριές, μανιτάρια, αρακά, κοτόπουλο και τα μαγειρεύουμε για 30''. Τέλος ρίχνουμε στο τηγάνι γαρίδες και ρύζι, που θα τα τηγανίσουμε για 30'' ακόμα.
  • Γαρνίρισμα: Τηγανίζουμε τις γαρίδες της γαρνιτούρας για 2' από κάθε μεριά.
  • Σερβίρισμα: Πασπαλίζουμε το τηγανητό ρύζι με το φρέσκο κόλιαντρο.
  • Απλώνουμε τις ταινίες της ομελέτας στην κορυφή, γαρνίρουμε με τις τηγανητές γαρίδες και σερβίρουμε αμέσως.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 6545
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 01-11-2012 23:53
 
Σαν αντιγραφή μου φαίνεται :?
 
tsigkos59
2. 02-11-2012 13:50
 
μου αρέσουν πολύ τα κινεζο-ινδικά πιάτα και εδώ και πάρα πολλά χρόνια συλλέγω συνταχές και εκδοχές, τις περισσότερες φορές των ίδιων ιδεών. Τη συγεκριμένη την έχω κρατημένη πολλά χρόνια τώρα και τη θεωρώ την πιο πετυχημένη. Δυστηχώς δε θυμάμαι από που, αν καταφέρω και το βρώ θα συμπληρώσω την πηγή
 
zwzw

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 02/11/12 )