Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τραχανάς κόκκινος Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από maria73   
Πέμπτη, 18/10/12
Υλικά και εκτέλεση
  • Φτιαχνουμε το προζυμι με νερο, αλευρι και λιγη μαγια απο τον φουρνο της γειτονιας. Το αφηνουμε δυο μερες  σκεπασμενο για να παρει ογκο.
  • Κατοπιν βραζουμε τα λαχανικα: εφτα καροτα, εξι κολοκυθακια ενα κιλο ωριμες τοματες κομμενες σε κομματια, τεσσερα πρασα, εξι πατατες μετριες και πεντε κοκκινες πιπεριες. Εαν δεν προοριζεται και για παιδια, μπορουμε να προσθεσουμε και τρεις κοκκινες καυτερες πιπεριες.
  • Κατοπιν περναμε ολα τα λαχανικα απο το μυλο του πουρε μαζι με το λιγο νερο που εχει απομεινει.
  • Στη συνεχεια αναμειγνυουμε το προζυμι με τα λαχανικα και βαζουμε οσο αλευρι σηκωσει ωστε να γινει μια αρκετα σφιχτη ζυμη.
  • Το αφηνουμε να μεινει ενα βραδυ και την αλλη μερα το πρωι το απλωνουμε σε πατημενες μικρες μπουκιτσες πανω σε ενα σεντονι στον ηλιο για να στεγνωσει. Το μεσημερι εφοσον στεγνωσει (τοσο ωστε να τριβεται), τον τριβουμε στη σητα.

Η δοσολογια αυτη εμας μας κραταει ενα χειμωνα.

Αποθηκευεται σε υφασματινη θηκη οπως και ο ασπρος Τραχανας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4964
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 22-10-2012 11:39
 
ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟς! ΤΟΝ ΦΤΙΆΧΝΩ ΚΑΙ ΕΓΏ!!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 21/10/12 )