Υλικά - 1 πακέτο πτι-μπερ
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 2-3 κουταλιές σούπας κακάο
- λίγο κονιάκ (ή άλλο ποτό)
- τρούφα για το τύλιγμα (ή καρύδα, ή κακάο, η ξηρούς καρπούς, ή ό,τι άλλο θελετε)
Εκτέλεση - Σπάμε σε μπολ τα μπισκότα με το χέρι σε κομμάτια (οχι σκόνη σε μίξερ)
- Βάζουμε το κακάο
- Προσθέτουμε το κονιάκ
- Προσθετουμε το ζαχαρούχο. Κρατάμε 1-2 κουταλιές στην άκρη για να μη γίνει πολύ αραιό το μίγμα. Αν το βάλουμε όλο το ζαχαρούχο, θέλει 2-3 μπισκότα ακόμα
- Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε τρουφάκια (εγώ αφήνω τη βρύση να στάζει για να τα βρέχω κάθε 2-3 τρουφάκια).
- Τα τυλίγω σε τρούφα (ή ό,τι άλλο θέλουμε)
Αν αφήσουμε το μίγμα για λίγη ώρα και πλάσουμε αργότερα, πλάθεται πιο εύκολα. Το αποτέλεσμα σ`αυτά τα τρουφάκια είναι ότι τα μπισκότα μαλακώνουν και λιώνουν στο στόμα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 25203 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |