Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γιαουρτόπιτα Ν0.02 (σιροπιαστή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Δευτέρα, 05/11/12
Υλικά
  • Μισό κιλό ζάχαρη
  • Μισό κιλό βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 3 γιαούρτια πρόβεια
  • Μία βανίλια
  • Ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 800 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
  • Αμύγδαλα φιλέ ή σαντιγί για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι:
  • 1 κιλό και ένα ποτήρι ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • Μία βανίλια
  • (Αν θέλουμε πιο ελαφριά γεύση, φτιάχνουμε το σιρόπι με 1 κιλό ζάχαρη και 4 ποτήρια νερό.)
Προετοιμασία
  • Σιρόπι: Ετοιμάζουμε το σιρόπι αρκετά πιο νωρίς, ίσως και από την προηγούμενη μέρα, έτσι ώστε, όταν θα το χρειαστούμε, να είναι εντελώς κρύο. Δε χρειάζεται να το βράσουμε πολλή ώρα, μια βράση αρκεί, γιατί δε το θέλουμε να είναι πυκνό.
Εκτέλεση
  • Χτυπούμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο (αν χρησιμοποιήσουμε γάλακτος γίνεται ακόμα ωραιότερη) μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά (δεν είναι απαραίτητο να χωρίσουμε κρόκους από ασπράδια) και μετά λίγα-λίγα τα γιαουρτάκια με την πέτσα τους.
  • Συνεχίζουμε με τα μυρωδικά και τέλος, χαμηλώνοντας την ταχύτητα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι στο οποίο έχουμε ανακατέψει τη σόδα και το μπέκιν πάουντερ.
  • Στρώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί Νο 40, ή ανάλογο παραλληλόγραμμο, και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (εγώ χρησιμοποιώ προθερμασμένο, 180° C, στις αντιστάσεις) για περίπου 45 λεπτά μέχρι μία ώρα, ανάλογα με το φούρνο μας.
  • Ενδεικτικό ότι είναι έτοιμη είναι το να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού και να "μπάσει" λίγο, να αφήσει δηλαδή γύρω γύρω 2-3 χιλιοστά κενό.
  • Μπορούμε να δοκιμάσουμε αν είναι ψημένη και βυθίζοντας μέσα μία στεγνή λεπίδα, όπως ακριβώς κάνουμε με το κέικ.
  • Αμέσως μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, καυτή ακόμα, την περιχύνουμε με το σιρόπι, εντελώς κρύο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με μπόλικα καβουρδισμένα αμυγδαλάκια εφιλέ και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως προτού την κόψουμε σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια.

Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με μία μπάλα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

Εναλλακτικά διακοσμούμε την επιφάνειά της με άγλυκη σαντιγί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3699
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 13/05/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός