Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μηλόπιτα Νο.25 (με σταφίδες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Κυριακή, 11/11/12
Μηλόπιτα (με σταφίδες)
Υλικά
  • 350 γρ. αλεύρι φάριν απ
  • 200 γρ. βούτυρο σε κύβους
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 λεμόνια
  • 1 1/2 κιλό κόκκινα μήλα κομμένα σε κύβους
  • 100 γρ. ξανθές σταφίδες
  • Καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • 2 βανίλιες άρωμα
  • 50 γρ. τριμμένα μπισκότα
  • Κανέλα
  • Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
  • Τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι ώσπου να γίνουν σαν ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε 100 γρ. ζάχαρη, το ασπράδι, τις βανίλιες, λίγο αλάτι, τριμμένη φλούδα από 1/2 λεμόνι, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη, καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη, σε δροσερό μέρος για 1 ώρα περίπου.
  • Ψήνουμε τα μήλα με την υπόλοιπη ζάχαρη, τον χυμό 1 λεμονιού και τις σταφίδες μέχρι να μαλακώσουν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε την κανέλα, τα καρύδια και τα μπισκότα.
  • Ανοίγουμε τα 2/3 της ζύμης σε λεπτό φύλλο και το στρώνουμε σε ταψάκι καλυμμένο με χαρτί φούρνου.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη με αλουμινόχαρτο που γεμίζουμε με όσπρια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 20' περίπου.
  • Βγάζουμε τα όσπρια και το αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε τη βάση της πίτας με το μείγμα των μήλων.
  • Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε δίσκο διαμέτρου ίδιας με του ταψιού, τη βάζουμε πάνω απ' τη γέμιση, την κλείνουμε γύρω-γύρω, κάνουμε μια τρύπα στη μέση (για να βγαίνει ο ατμός), αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 40' στους 200 C.
Η ποσότητα αυτή είναι για μικρό ταψάκι. Για μεγαλύτερο ταψί, μπορεί να γίνει τάρτα, δηλαδή θα βάλετε όλη τη ζύμη ως βάση της τάρτας και από πάνω θα στρώσετε τη γέμιση. Ψήνετε για 30'-40' περίπου στους 200 °C.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4697
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 13/11/12 )