Έχει υποβληθεί από sardelaki
|
Σάββατο, 03/11/12 |
Υλικά Για την κρέμα: - 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 1 κούπα ζωμό (ή νερό και 1 κύβο διαλυμένο)
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- Τσάϊβς ή φρέσκο κρεμμύδι
- Αλάτι
- πιπέρι
Για τα κρεμμύδια: - 2 κ.σ. βούτηρο
- 1 κ.σ. λάδι
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά μέλι
- Ρίγανη
- 1 1/2 κιλό πατάτες
- 200γρ τυρι τριμμένο
Εκτέλεση: - Κόβουμε τα κρεμμύδια, σοτάρουμε για 5-7 λεπτά σε τηγάνι με 2 κουτ. σούπας. βούτυρο και 1κ.σ. λάδι προσθέτουμε το μέλι και τη ρίγανη.
- Σε άλλο κατσαρολάκι κάνουμε την μπεσαμέλ με βούτυρο, αλεύρι, κρέμα και ζωμό. Εδώ πρόσθεσα τέλος και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και πιπέρι.
- Τις πατάτες τις πρόσθεσα στην κρέμα αφού έβρασε και ανακάτευα συνεχώς για 15 λεπτά για να μην πιάσει η κρέμα.
- Στρώνουμε σε ένα πυρεξακι τις μισές πατάτες, κρέμα ,τυρι και έπειτα κάνουμε άλλη μία στρώση τελειώνοντας με το κασέρι και ψήνουμε στους 180 για μια ώρα σκεπασμένο και μισή ξεσκέπαστο για να πάρει χρώμα.
Προσοχή στο αλάτι λόγω του κύβου που βάζουμε. Καλύτερα δοκιμάστε πριν προσθέσετε αλάτι. Εγώ έβαλα και μπέικον στο σοτάρισμα των κρεμμυδιών H συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη
|
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5798 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 05/11/12 )
|