Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Παντζάρια ψητά σαλάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Παρασκευή, 02/11/12
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 8 παντζάρια μέτρια
  • 2 ξυλαράκια κανέλας σπασμένα
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 1 μάτσο ρόκα καθαρισμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κουτ. σούπας φουντούκια ή καρύδια σπασμένα
Για τη βινεγκρέτ:
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ξύδι
  • 2 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Τυλίγουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο με την κανέλα και το αλάτι. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά για τη βινεγκρέτ μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
  • Αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ με τη μισή βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και τα μοιράζουμε σε 4 πιάτα.
  • Στο μπολ προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ, τη φέτα, τα φουντούκια και τη ρόκα και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε στα πιάτα με τα παντζάρια και σερβίρουμε.

Buon apettito!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3745
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/11/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός