Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρολάκια με κιμά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Τετάρτη, 14/11/12
Υλικά (για 6-8 άτομα)
  • 4 φύλλα ζύμη σφολιάτας (2 πακέτα)
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κούπες κίτρινο τυρί τριμμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα της σφολιάτας
  • 4 κουτ.σούπας σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και αχνίζουμε τα πράσα για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τον κιμά και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να απορροφήσουν τα υγρά. Προσθέτουμε αλάτι και μαϊντανό και βγάζουμε από την φωτιά.
  • Κόβουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας στα δύο. Απλώνουμε τα 8 κομμάτια σφολιάτας και μοιράζουμε τη  γέμιση κατά μήκος του κάθε φύλλου. Πασπαλίζουμε με το τυρί, τα τυλίγουμε σε ρολά και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφουμε κάθε ρολάκι με πινέλο.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30-40 λεπτά, να ροδοκοκκινίσουν.

Buon apettito!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 4550
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 16/11/12 )