Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινά παϊδάκια με πάπρικα
Χοιρινά παϊδάκια με πάπρικα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Τρίτη, 06/11/12
Υλικά (για 6-8 άτομα)
  • 2½-3 κιλά παϊδάκια χοιρινά (σιδηρόδρομο)
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1½ λεμόνι το χυμό του
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. τσίλι
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Πλένουμε και σκουπίζουμε τα παϊδάκια με χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε την γυαλιστερή μεμβράνη από το εσωτερικό των πλευρών και τα αραδιάζουμε σε γυάλινο σκεύος.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το κύμινο. Πασπαλίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να μαριναριστεί.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο, το ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε 2 ώρες ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100° C.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λεμόνι, το μπούκοβο, το τσίλι, την πάπρικα και το λάδι.
  • Σκουπίζουμε και στεγνώνουμε το κρέας από τη μαρινάτα με χαρτί κουζίνας.
  • Σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο, αραδιάζουμε τα παϊδάκια και αλείφουμε με το μείγμα όλες τις πλευρές.
  • Ψήνουμε για 3½-4½ ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ.
Ξεχωρίζουμε τα παϊδάκια και σερβίρουμε.
Buon apettito!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4437
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 09-11-2012 16:58
 
Σιγουρα 1/2 κουπα ζαχαρη? πολλη δεν ειναι?
 
pastaflora
2. 09-11-2012 18:28
 
Επίσης όταν λέτε ‘χοιρινά παϊδάκια’ εννοείτε τις μπριζόλες; :?
 
tsigkos59
3. 12-11-2012 12:57
 
pastaflora η ζάχαρη είναι για τη μαρινάτα.Δεν τα ψήνουμε με αυτή.Επίσης όταν τα βγάζουμε από τη μαρινάτα τα σκουπίζουμε,οπότε η ποσότητα που μένει επάνω είναι μικρή. 
 
tsigkos59 γράφω στα υλικά "σιδηρόδρομος".Έτσι τα ζητάς από τον χασάπη.Αλλά μπες και στη φωτογραφία για να δεις τι εννοώ. 
http://www.tropis.gr/Proionta/HitRibs1.jpg
 
jero

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 09/11/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός