Χοιρινά παϊδάκια με πάπρικα |
|
Έχει υποβληθεί από jero
|
Τρίτη, 06/11/12 |
Υλικά (για 6-8 άτομα) - 2½-3 κιλά παϊδάκια χοιρινά (σιδηρόδρομο)
- 2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
- ½ κούπα ζάχαρη
- 2 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.γ. κύμινο
- 1½ λεμόνι το χυμό του
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. τσίλι
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- ½ κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση - Πλένουμε και σκουπίζουμε τα παϊδάκια με χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε την γυαλιστερή μεμβράνη από το εσωτερικό των πλευρών και τα αραδιάζουμε σε γυάλινο σκεύος.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το κύμινο. Πασπαλίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να μαριναριστεί.
- Βγάζουμε από το ψυγείο, το ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε 2 ώρες ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100° C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λεμόνι, το μπούκοβο, το τσίλι, την πάπρικα και το λάδι.
- Σκουπίζουμε και στεγνώνουμε το κρέας από τη μαρινάτα με χαρτί κουζίνας.
- Σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο, αραδιάζουμε τα παϊδάκια και αλείφουμε με το μείγμα όλες τις πλευρές.
- Ψήνουμε για 3½-4½ ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ.
Ξεχωρίζουμε τα παϊδάκια και σερβίρουμε. Buon apettito!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6599 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 09/11/12 )
|